A fuvarozókat érintő aktualitások – beszámoló a Fuvarozói Roadshow-ról

A fuvarozókat érintő aktualitások – beszámoló a Fuvarozói Roadshow-ról
2020-09-11 Szaladják Linda

Az iData, a TimoCom és az UTA közös szervezésében került sor szeptember 9-én, Székesfehérváron a Fuvarozói Roadshow rendezvényre, melyen közel 100 résztvevő volt kíváncsi a szakmát érintő aktualitásokra, újdonságokra.

Az esemény első részében kerekasztal-beszélgetés keretében a fuvarozói szakma kiemelt képviselői osztották meg tapasztalataikat, véleményüket a fuvarozói piacot érintő kihívásokról, jövőbeni tervekről, kilátásokról. A beszélgetést Lajkó Ferenc, a DigiLog tulajdonosa moderálta.

Az utóbbi időben a fuvarozókat leginkább foglalkoztató kérdés a Mobilitási Csomag volt, melybe tartozó jogszabályok egy része augusztus 20-án lépett életbe. Styaszni Gyula az AETR Control ügyvezetője húsz perces előadásában próbált rávilágítani és közérthetővé tenni a legfontosabb változásokat.

Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt-től, Kibédi-Varga Lajos szolgáltatási igazgató tájékoztatta a résztvevőket, hogy milyen újdonságok vannak az útdíj területén.

A TimoCom képviseletében Hock-Ritter Ildikó ügyvezető igazgató mondta el tapasztalatait a koronavírusnak a szállítmányozásra gyakorolt hatásáról.

Réthy Kinga, az UTA Magyarország ügyvezetője az UTA boxok előnyeire hívta fel a hallgatóság figyelmét.

Az iData értékesítési vezetője, Zölei Nikolett mutatta be, hogyan támogatja az új NaviTrack szolgáltatásunk a fuvarszervezést, adminisztrációt és a számlázást. A prezentációban részletes információkat hallhattunk, a NaviTrack-kel történő útvonaltervezésről és annak leküldéséről a gépjárművezetőnél kihelyezésre került tabletre.

Az iData értékesítési vezetője elmondta: „Az útvonaltervezés során saját fejlesztésű algoritmust használunk, melynek keretében rögzíthetőek a jármű paraméterei (például: szélesség, magasság, súly, tengelyszám, EURO besorolás stb.) ennek köszönhetően az útvonaltervezés teljes értékűen figyelembe veszi a behajtási és egyéb korlátozásokat és szabályzásokat. Az útvonaltervek menthetőek. Olyan extra funkciókkal rendelkezik, mint a letérés riasztás és extra POI-k (fontos pontok). Fontos pontként kiválaszthatóak és szűrhetőek az adatbázisból az üzemanyag kutak, mosók, parkolók, tengelysúlymérő állomások.”

Bemutatatta a NaviTrack üzenetküldési funkcióját, mely támogatja az egyszerű kommunikációt a járművezető és a központ között: szöveges üzenetekkel, körlevéllel, időzített üzenetküldéssel, és olyan extrák-kal mint például az instant üzenetek, az üzenetek kedvencként jelölése, vagy akár az emoji-k 😊.

Zölei Nikolett előadása végén bemutatta a NaviTrack újdonságokat is: „A legújabb fejlesztésünk a NaviTrack-en belül a FotóTár alkalmazás. A szolgáltatás segítségével fotók készíthetők a CMR-ről, szerviz számlákról, rakodás minőségéről, esetleges árukárokról, vagy bármely fontos dokumentumról, eseményről.  A szoftver segít elemezni a készített fénykép minőségét, kategorizálhatóak a beküldött fotók. Ezeket a beküldött dokumentumokat és eseményeket a megbízott kollegák akár közösen, akár személyhez rendelve (szűrve) is kezelhetik.”

A prezentáció zárásaként a résztvevők megismerhették a hamarosan bevezetésre kerülő vezénylés funkciót, mely naptárnézetben mutatja a beütemezett fuvarfeladatokat. A flotta kapacitás kihasználtsága egyszerűen áttekinthető, könnyen kereshetünk a fuvarfeladatok között. A cég fuvarszervezői, munkaszervezői ezt a vezénylés funkciót közösen használhatják, hiszen a bárki által bevitt információk automatikusan frissülnek. Az adott fuvarfeladat egy drag’n’drop módszerrel egyszerűen átmozgathatók egy másik időpontra vagy másik járműre. A fuvarfeladatokban megjelenítésre kerülnek a tervezett útvonalak és a feladatokkal kapcsolatban beküldött dokumentumok is.

Az értékesítési vezető kiemelte: „Az iData idén ünnepli 15 éves fennállását, így mi szeretnénk megajándékozni a partnereinket és leendő partnereinket egy akcióval, melynek részleteit itt olvashatja.”

A Fuvarozói Roadshow egyik legfőbb célja az interaktivitás. Az esemény végén az érdeklődők kérdezhettek az előadóktól az őket leginkább foglalkoztató témákkal kapcsolatban.

A Roadshow jövőre újraindul! A szervezők újabb aktualitásokkal várják a résztvevőket!