A Hungerit az iTrack GPS-t választotta

A Hungerit az iTrack GPS-t választotta
2012-01-06 Horváth Bettina

Cikkünkből kiderül, mire használják a rendszert és milyenek a tapasztalataik

A szentesi központú HUNGERIT Baromfifeldolgozó és Élelmiszeripari Zrt. jogelődje, a HUNGERIT Baromfifeldolgozó és Élelmiszeripari Rt. 1997. július 1- jén alakult három, addig szoros együttműködésben dolgozó helybéli kft-ből. Az átalakulást a tőkebevonás lehetősége és a magasabb szervezeti hatékonyság megvalósítása indokolta. Szakmai tudásuk, felkészültségük azonban sokkal mélyebben gyökerezik, és egészen 1922-ig nyúlik vissza, hiszen azóta működik Szentesen baromfifeldolgozó cég.

Az iTrack GPS nyomkövető rendszert három éve használják sikerrel. Tapasztalataikról Plesovszki András logisztikai osztályvezetőt kérdeztük.

PA: Az élőállat beszállításokat és a késztermékszállításokat fuvarozókkal oldjuk meg. Az egyre szigorodó feltételek és a gazdasági körülmények arra ösztönöztek bennünket, hogy a szállítási folyamatainkat hatékonyabban ellenőrizzük és ha szükséges, azonnal intézkedhessünk a felmerült problémák kapcsán. Ezt nagyban segíti az online nyomkövető rendszer.

Miért épp az iTrack GPS Nyomkövető rendszert választották?

PA: Több cég ajánlatát is megvizsgáltuk, de az ár-érték arány az iTrack esetében volt a legjobb.

Milyen járművekbe szereltették be a rendszert?

PA: A fuvarozást végző gépkocsiknál az IFA-tól az IVECO-n át a legkorszerűbb Mercedesig több járműbe is, illetve személy– és kistehergépkocsikba is kértük az iTrack nyomkövető rendszert. Jelenleg több, mint 100 járműben van már iTrack nyomkövető rendszerünk. Az élőállat szállító–, személy– és kis tehergépkocsikba a nyomkövető, míg a késztermékszállító gépkocsikba a nyomkövetőn kívül, hőmérséklet – és ajtónyitás érzékelőket is beszereltettük.

Három év alatt milyen tapasztalatokat szereztek és mely szolgáltatásokat használják ki a leginkább?

PA: Az iTrack rendszer megfelel azoknak a követelményeknek, amiért beszereltettük. Számunkra az online nyomkövetés, ellenőrzés mellett a késztermék szállító gépkocsik rakterének folyamatos hőmérséklet mérése, regisztrálása nagy jelentőséggel bír, mivel a szállítás során folyamatosan biztosítani kell a megfelelő hőmérsékletet annak érdekében, hogy a hűtési lánc biztosítva legyen és ezt hitelt érdemlően dokumentálni kell. A beszereléskor ezért is ragaszkodtunk ahhoz, hogy csak hivatalos laborban akkreditált hőmérők kerüljenek beszerelésre. A mért adatok archiválhatók, bármikor lekérdezhetők olyan formában, hogy az ajtónyitás időpontjai is feltüntetésre kerülnek a grafikonon.

Milyen megtakarítást értek el a rendszer használatával?

PA: Az iTrack GPS nyomkövető rendszer beszerelésével a fuvarköltségben is jelentkezett megtakarítás, mivel az elszámolás alapja a legoptimálisabb útvonalon történt szállítás során megtett kilométer, illetve a késztermékszállításnál a túraoptimalizáló rendszer által meghatározott leadási sorrend. A megtakarításon kívül még nagyon fontos szempont, hogy a fuvarozókkal történő elszámolás pontos, mindkét partner számára átlátható és ellenőrizhető.

Kiknek ajánlják a GPS-es nyomkövetést?

PA: Mindenkinek ajánlom, hogy ismerje meg az iTrack nyomkövető rendszer szolgáltatási kínálatát, mely széles lehetőségeket kínál a gépjármú üzemeltetés követésére, költséghatékony működtetésére.