Áruvédelem és hőmérsékletfigyelés

Áruvédelem

Az iTrack eseményfigyelő rendszere segítségével még az ömlesztett áru is biztonságban lehet, hiszen a tengelyterhelés, billentés és nyomásfigyeléssel nem marad sok esélyük azoknak akik „nem a megfelelő helyre” kívánják az árut szállítani.

Események figyelése

A fedélzeti egység képes tárolni bármilyen mérhető, figyelhető eseményt, legyen az:

 • ajtónyitás
 • nyomás (ömlesztett áru ürítése)
 • árukitöltő sapka levétele
 • billentés
 • szivattyú működés (betonszállítóknál, szippantósoknál)
 • tengelyterhelés
 • …és az Ön által javasolt bármilyen mérhető paraméter.

Az áruvédelem érdekében fontos szerepet tölt be a raktérajtó nyitásának figyelése.

A rendszer tárol minden raktérajtó nyitást, és riasztást küld:

 • Kérés esetén minden raktérajtó nyitáskor
 • Túl hosszú ideig nyitva tartott raktérajtó esetén (előre meghatározott paraméterek alapján)
 • Nyitott raktérajtóval történő közlekedéskor
 • Előre felvitt nevezetes pontok (pl. szállítmányozási területek) alapján a nem nevezetes ponton történő raktérajtó nyitáskor

A raktérajtó nyitása összeköthető sofőrazonosítással is (pl. sofőrazonosító kártyával)  és ha nem így történik a raktérajtó nyitása, akkor azonnali riasztás is kérhető.

iTrack Vizsla: nyitott ajtóval közlekedés. A program kilistázza a problémás eseteket.

iTrack Vizsla

Az iTrack Vizsla a beállított paraméterek alapján gyorsan és automatikusan kiszűri a nem rendeltetésszerű tevékenységeket (hibák és visszaélések). Így akár Ön már a jogosulatlan megállás vagy  a raktérajtó nyitásának pillanatában értesülhet a tevékenységről!

Az iTrack Vizsla kilistázza azokat eseteket, amikor a kívánttól eltérő hőmérsékletet észlel a rendszer.

Hőmérséklet és páratartalom mérés

Hőmérséklet, valamint páratartalom mérés esetén bizonyíthatja, hogy az árukár nem szállítás közben keletkezett.

Hőmérséklet, vagy páratartalom mérés esetén kontrollálható a teljes hűtési lánc. Térképpel való együttes megjelenítés esetén pontosan nyomon követhetőek az események, ajtónyitás, kompresszorműködés figyelésével például a hőmérséklet ingadozás okaira is fény derülhet. Lehetőség van a hőmérsékletek, sebesség, páratartalom, gyújtásállapotok és akár az útvonalak együttes megjelenítésére is.

A hőmérsékletmérés hiteles, tanúsított mérőeszközök segítségével történik. Az osztott rakterű járművekben több hőmérő elhelyezésére is van lehetőség, melyeket egy fedélzeti egység kezel.

A rendszer folyamatosan rögzíti a mért adatokat és a nem megfelelő hőmérséklet észlelésekor riasztást küld. A riasztási határérték úgy is beállítható, hogy pl. a raktérajtó nyitásával összekötve elfogadjon bizonyos előre meghatározott hőmérséklet ingadozást.

Dupla hőmérős grafikon sebességértékekkel

Események figyelése

A hőmérséklet és egyéb paraméterek mérése lehetőséget ad a megrendelő felé a jó szállítás tanúsítására, ezzel komoly konfliktusok kerülhetők el. Hasonlóan fontos azonban, hogy a rossz szállítás esetén fény derüljön az okokra. Az iTrack rendszer számtalan paraméter mérésére képes, ezek közül csak egy példa az ide kapcsolódó raktérajtó nyitás figyelése. Figyelhetjük azonban a kompresszor működését is.

Az ajtónyitás pontos helye térképen is megjeleníthető

Kontrolling

Az összes mérési adat Excel táblázatba exportálható, archiválható. Tanúsított mérőeszközök beépítésére is van lehetőség, ezeket független tanúsító társaság látta el hiteles tanúsítvánnyal.

Szabotázsvédelem

A rossz tapasztalatok miatt szükség volt egy szabotázsfigyelő rendszer kiépítésére is, mely segítségével általában könnyedén megállapítható távolról is, hogy a mérőeszközben szándékos károkozás, kábelátvágás, zárlat stb. történt.