Az E-útdíj GPS alapon történő kiegyenlítése

Az E-útdíj GPS alapon történő kiegyenlítése
2013-05-27 Horváth Bettina

Az iData Kft. hivatalos közleménye

A 3,5 tonna feletti tehergépkocsikra bevezetendő E-útdíj GPS-alapon történő kiegyenlítésének általunk ismert tervezete és az Állami Autópálya Kezelő (ÁAK) Zrt-vel folytatott előzetes tárgyalások alapján a következő tájékoztatást adjuk ügyfeleink és az érdeklődő fuvarozók részére.

Jelenleg is tárgyalásban állunk az Állami Autópálya Kezelő Zrt-vel. Az iTrack GPS Nyomkövető Rendszert forgalmazó iData Kft. azok között a cégek között szerepel, akik közre fognak működni az útdíj fizetésében Önökkel, mint bevallási közreműködő.

A feladatunk az lesz, hogy a kb. 6500 kilométernyi útdíj köteles utak közül az adott útszakaszra való belépésüket jelezzük az Állami Autópálya Kezelő szervere felé, így tudják Önök bevallani a fizetős utak használatát. Az útdíj fizetése közvetlenül az Állami Autópálya Kezelő felé történik az Önök részéről, és a kapcsolat alapja három szerződés, mely létrejön az ÁAK és Önök között, az ÁAK és az iData Kft. között, valamint Önök és az iData Kft. között.

Az adatvédelmi kérdésekről az ÁAK gondoskodik.

Fenti közleményünkkel szeretnénk megnyugtatni Önöket, hogy az útdíj megfizetéséhez nem szükséges plusz OBU egység (nyomkövető) megvásárlása, amennyiben az iTrack GPS szolgáltatását használják.

Kérjük, hogy ha Ön még nem rendelkezik iTrack GPS Nyomkövetés szolgáltatással, de érdeklődik az E-útdíj GPS alapon történő kiegyenlítéséről, adja meg adatait és értesítjük a bővebb információkról!

Budapest, 2013. május 27.

Szabó Lajos

Szabó Lajos ügyvezető igazgató