Az iData kft. csatlakozott a Sokszínűségi Egyezményhez

Az iData kft. csatlakozott a Sokszínűségi Egyezményhez
2015-09-25 Horváth Bettina
Csapatunk az iData 2015-ös családi napján

Fókuszban az esélyegyenlőség és az egyenlő bánásmód

Az iData kft. megalapításától kezdve fontosnak tartja az egyenlő bánásmódot, a diszkrimináció mentességet, a kölcsönös tiszteletet, a korrektséget, ezért 2015 júliusában Magyarországon elsők között csatlakozott a Sokszínűségi Egyezményhez.

Az Európai Unión belül Diversity Charterként ismert kezdeményezés több mint 10 éve indult Franciaországban az első olyan írásos dokumentumként, amely az esélyegyenlőséget támogató irányelvek népszerűsítét tűzte ki célul a vállalatok körében.

Alapkoncepciója a szemléletformálás és társadalmi párbeszéd generálása, amelynek egyik lényeges pontja a vonzó és felelő munkáltatói szerepkör kialakítása, valamint a nyílt elköteleződés a társadalmi témák iránt.

Az egyezmény aláírásával felvállaltuk, hogy cégünk a HR és esélyegyenlőségi politikájával, kommunikációjával és a sokszínű szervezeti kultúra kialakításával élen kíván járni a felelős foglalkoztatás terén.

Ahhoz, hogy stabilitást és sikereket érjünk el, szakértői segítséget is kapunk; olyan rendezvényeken fogunk részt venni, ahol lehetőségünk lesz megismerni a nagy cégeknél alkalmazott stratégiákat, amely a vállalati szférán belül pozitív irányba befolyásolja a társadalmi, környezeti folyamatokat.

A Sokszínűségi Egyezmény aláírói számára szervezett első tapasztalatmegosztó rendezvényre októberben kerül sor.

Megtiszteltetésként ért minket, hogy az iData Kft. képviseletében Szabó Lajos ügyvezető igazgatót felkérték egy kerekasztal beszélgetésre a „Generációs kihívások sokszínűsége a munkahelyen” témában. A rendezvényen ünnepélyes keretek között is megtörténik a Sokszínűségi Egyezmény aláírása.

Bízunk benne, hogy a Sokszínűségi Egyezményhez való csatlakozásunkkal más hazai vállalatok körében is népszerűsítjük ezeket az irányelveket.

Ha szeretne többet megtudni az Egyezményről:

Ezen a linken elérheti a Sokszínűségi egyezmény szövegét és a Diversity Charter sajtó közleményét.

Az aláírók listáját az alábbi linkre kattintva tekintheti meg.