Bemutatkozik az iTrack Vizsla

Bemutatkozik az iTrack Vizsla
2020-04-02 Szaladják Linda
iTrack Vizsla áruvédelem

Egyedi riportok a gépjármű nyomkövetésében

 Mi is az a Vizsla az iTrack nyomkövető rendszereinél? Röviden: az egyes járművekhez egyedi mikro programok aktiválására van lehetőség. Ezt a vizsgáló algoritmust Vizsla névre kereszteltük, hiszen akárcsak a kifinomult szaglású, gyors és precíz vadászkutyák, ez a rendszer is a megbízható nyomkövetésre és „zsákmányejtésre” összpontosít.

Két típust is megkülönböztetünk Vizslán belül. Most részletesen leírjuk, mi is ez a két típus, illetve mire kell odafigyelni a használatuknál. Az oldalunkra jellemző a részletes és pontos leírások összegyűjtése, ezért a most leírtakon felül a honlapot is ajánljuk érdeklődőink figyelmébe.

Határérték figyelő vizsla

Ez a típusú követési rendszerünk valamilyen határérték átlépés hatására lép akcióba, és jelzést hoz létre a rendszerben. Ezt valós idejűvé is lehet tenni azáltal, hogy e-mail és/ vagy SMS értesítést is küldünk adott pillanatban. Erre jó példa az alacsony tápfeszültség vizsla. Ilyenkor a GPS mindig méri a saját tápfeszültségét, amely alap esetben az akkufeszültség, járó motornál pedig a töltőfeszültség. Az érték személygépjármű esetén 12V alá nem eshet, ezt figyelve például 11,8V alatti feszültség esetén bejelez a rendszer.

Speciális vizslák

A vizslák másik típusa, amely valamilyen egyéni szempontrendszer alapján gyűjti az információkat és a „jelentések” menüpont alatt szolgáltatja az adatot. Erre az egyik legjobb példa a gyújtáson eltöltött idő vizsla. Az útnyilvántartás alapján kézzel kigyűjthető adat, hogy mennyit időt töltött a jármű gyújtáson. Ezt az információt az adott vizsla aktiválása után egy gombnyomásra, járművenkénti és napi lebontásban elérhető riportként kapjuk kézhez.

Melyek a leggyakrabban használt vizslák?

Gyorshajtásfigyelés

Ilyenkor az ügyfél által megadott sebesség paraméterek alapján működik a figyelés. Ha a beállított paramétereket túllépi a gépjárművezető, abban az esetben azonnal incidens jelentést küldünk az értesítendő személynek.

Üzemanyagkontroll

Az üzemanyagkontroll szolgáltatás alapja, hogy aktív üzemanyagszint mérést végzünk szonda segítségével. Aktivált üzemanyagmérés esetén egy tankolás kereső algoritmus kigyűjti az elvégzett tankolások paramétereit. Itt a helyszín, időpont és mennyiség is láthatóvá válik.

Üzemanyag-kivét figyelés

Üzemanyag-kivét figyelés esetén a jármű üzemszerű működésével össze nem egyeztethető üzemanyagfogyást lehet megfigyelni. Ilyen incidens előfordulása esetén is jelentést küldünk az előre beállított értesítendő személynek.

Akkumulátor figyelés

Az ügyfél igényei alapján a túl magas töltőfeszültség, vagy túl alacsony akkumulátor feszültség is utánkövethető valós időben. Az ügyfél igényei alapján itt is beállíthatunk riasztást, így mindig első kézből értesülhet az adott problémákról.

Munkavégzés figyelés

A járművek típusától függően, eltérő igények merülhetnek fel a munkavégzés kimutatása tekintetében. Nem mindegy például, hogy tehergépjárművekből, vagy személyautókból álló flottákról, külföldi, belföldi munkavégzésről van-e szó.

Leggyakrabban munkagépekkel kapcsolatban veszik igénybe ezt a típusú vizslát. Ez megvalósulhat csak a gyújtás figyelésével, de lehetséges motorfordulatszám vagy hidraulika olajnyomás figyeléssel is.

Speciális események figyelése

Speciális esemény lehet a raktérajtó figyelés. Ilyen például a tiltott helyen raktérajtó-nyitás, nyitott ajtóval közlekedés, túl hosszan nyitva tartott raktérajtó. Az utóbbi esetben plusz kontroll lehetőségként merülhet fel a hőmérséklet-mérés, hiszen ez is jelzésértékű a rakodások esetén különösen speciális, vagy veszélyes áru szállításakor.

A Vizsla felhasználóink kedvenc szolgáltatása, hiszen a járművek és gépjárművezetők ellenőrzése rengeteg értékes időt vesz el az adminisztrációból, a gördülékeny irányításból. Ezen túlmenően időigényes feladat az üzemeltetés statisztikai és gazdasági elemzése is, melyet egyszerűbben kezelhetővé tesz az iTrack rendszer.

Az iTrack Vizsla használatával Önnek nem kell mindenhol egyidőben jelen lenni, nem kell a sofőrök nyakára járni, adatok után vadászni, hanem kényelmesen és biztonsággal kezelheti a flotta mindennapjait az irodából, vagy otthonról is a felület használatával. Személyes összetűzéseket, gazdasági károkat és rengeteg időt spórolhat meg ezzel a lehetőséggel!