Családbarát Munkahely lett az iData Kft

Családbarát Munkahely lett az iData Kft
2016-07-21 Horváth Bettina

A cég által nagy becsben tartott humánus hozzáállás és céges családbarát politika immár hivatalosan is megerősítésre került és elismerésben részesült. Az iData Kft. elnyerte az Emberi Erőforrások Minisztériuma által hatodik alkalommal meghirdetett ,,Családbarát munkahely 2016” címet.

A pályázat célja olyan családbarát munkahelyek kialakítását és fejlesztését megvalósító programok támogatása, melyek elősegítik a munka és magánélet összeegyeztetését, és e két fontos terület kötelezettségeinek összehangolását.

Az iData Kft. már a kezdetektől igyekezett más szemléletmóddal közelíteni dolgozóihoz. A vezetőség felismerte, hogy a családi élet és a munkahelyi feladatok zavarmentes működése alapvető érdeke a cégnek, hiszen egy kiegyensúlyozott munkaerő sokkal hatékonyabban képes dolgozni, együttműködni. A professzionális, S-CPI teszttel segített kiválasztási rendszer, a három éve rendszeresen ismétlődő éves szervezeti kultúra és elégedettség felmérések, fejlesztések, valamint a nyitott ajtó politikája mind hozzájárultak ahhoz, hogy a ma már közel száz főből álló vállalat megőrizhesse családias jellegét, ami a kezdetekben is jellemezte.

A felmérések eredményeit a vezetőség és a tulajdonosok egyaránt felhasználják a szervezet hatékonyabb működésének/működtetésének érdekében, és a legmeghatározóbb kultúra elemeket tudatosan erősítik, valamint a munkavállalók által erősen igényelt, de jelenleg háttérbe szoruló jellemzőket is igyekeznek fókuszáltabb szerephez juttatni. Az esélyegyenlőség és az egyenlő bánásmód biztosítására Esélyegyenlőségi Tervet dolgoztak ki, amelynek fontosabb pontjai: diszkriminációmentesség, személyiségi jogok tiszteletben tartása, családbarát hozzáállás erősítése, hátrányos helyzetűek támogatása, egészségmegőrzés, képzésekhez való hozzáférés lehetősége.

“Több éve dolgozom pszichológusként az iData Kft.-nél, és úgy látom, a szervezet megfelelő működéséhez nagyban hozzájárul a rugalmas szemléletmód és a harmonikus viszony megteremtésére tett törekvések. A szabadság időzítéséről a munkavállalók szinte teljes mértékben szabadon dönthetnek, ezzel is segítve a gyermekes családok esetén az iskolai szünetekhez, illetve egyéb nem várt eseményekhez való igazodást. Probléma esetén biztosított a gyermekek napközbeni felügyelete cégen belül. A munkavállalók gyermekei számára idén nyári sporttábort szerveztünk, ami a visszajelzések alapján mind a gyerekek, mind a szülők körében nagy sikert aratott. A nyaranta megrendezésre kerülő iData Családi Nap már több éve hagyomány a cég életében, amely idén a sport jegyében szerveződik versenyekkel, ügyességi játékokkal és különböző egészségügyi szolgáltatásokkal. A nyugdíjasok támogatása és iskolakezdésből adódó költségek enyhítése is a cég főbb célkitűzései között szerepel.” – mondta el Sztankovjánszky Szilvia.

A pályázati kategóriában 156 db pályázat érkezett be, ezek közül az Értékelő Bizottság 47 pályázatnak ítélt támogatást és további négy szervezet kapta meg a Családbarát Munkahely 2016 címet tevékenységük elismeréseként.

A cég képviseletében Szabó András tulajdonos vette át a díjat a Magyar Állami Operaházban megrendezett díjátadó ünnepségen.

Családbarát munkahely díj