Európa legjobb cégei között a magyar vállalat

Európa legjobb cégei között a magyar vállalat
2013-04-11 Horváth Bettina

Sajtóközlemény, 2013. április 11.

A GPS-es nyomkövetéssel foglalkozó iData Kft. bekerült a Red Herring médiacég által évről–évre kiválasztott Európa Top 100 cége közé. Idáig ez egyetlen magyar cégnek sem sikerült még. 2007-ben már eljutott a harmadik fordulóig a Vatera, de ennél jobb helyezést egyetlen hazai vállalat sem tudott elérni. Nagyon szigorú, 20 pontból álló szempontrendszer és meghatározott feltételek szerint vizsgálják meg azokat a vállalatokat, akik indulnak a kiemelkedő címért. A Red Herring szakértő csapata idén is több, mint ezer élvonalbeli technológiai céget és megoldást elemzett és azokat a cégeket választják ki, melyekben megtalálják a robbanásszerű növekedés lehetőségét is. A médiacég 1996 óta kutatja és támogatja a legígéretesebb vállalkozásokat, minden kontinensen.

A Red Herring díja megnyitja azokat a nemzetközi kapukat, amiket hazai cég csak nehezen érhet el. Kiemelt elismertsége miatt azonnali bizalmat ad azoknak a cégeknek, akiket beválasztottak a TOP 100 cég közé. A sikerhez egy háromlépcsős fordulót kellett kiválóan teljesíteni. Februárban egy összetett pályázatban vizsgálták meg a cégeket, majd egy több kérdésből álló amerikai telefonos interjú következett. A szűrőkön továbbjutott cégek élő prezentációban mutathatták be a vállalatukat Amsterdamban, április 8–10-én. Ezen a rendezvényen prezentált több száz elismert befektető és üzletember előtt Szabó András tulajdonos, az iData Kft. vállalatfejlesztési igazgatója.

Szabó András átveszi a Red Herring díját Amsterdamban

„Nagyon erős volt a verseny, kimagasló eredményű európai cégek vezetői mutatták be a vállalatukat. Az, hogy az iData egy ilyen erős mezőnyben is sikert ért el, csak külön öröm számunkra. A győzelem nem az én, hanem az egész cég győzelme, az elismerése a bő hét évnyi munkánknak. Az első pillanattól hittünk a cégben, a munkánkban az üzleti érdekek elé helyezzük a korrektséget és a szakmaiságot. Sikerült bebizonyítanunk a világ előtt, hogy becsületes, szorgalmas munkával is lehetünk a legjobbak!„ – összegzi Szabó András.

A Red Herring médiacégről további információk: http://www.redherring.com/