Európai Sokszínűségi Karta

Európai Sokszínűségi Karta
2016-12-12 Horváth Bettina
Sokszínűségi Karta 2016

Az iData Kft. is az aláírók között

Ünnepélyes keretek között 50 vállalat kötelezte el magát, hogy alapító aláírója legyen az Európai Sokszínűségi Karta Magyarországnak, annak érdekében, hogy előmozdítsák a sokszínű munkahelyek kialakítását. A vállalatok a Karta aláírásával önkéntesen vállalják, hogy tiszteletben tartják az egyenlő bánásmódot, és konkrét lépéseket tesznek egy sokszínű szervezeti kultúra létrehozása érdekében. Az ünnepélyes aláírásra a Holland Nagykövetség Rezidenciáján került sor 2016. október 20-án.

Az Európai Sokszínűségi Karta 2004-ben indult kezdeményezés, amely az Európai Unió munkahelyi diszkrimináció-ellenes, esélyegyenlőséget támogató irányelveit rögzíti és népszerűsíti a foglalkoztatók körében. Célja a szemléletformálás, a szervezetek vezetőinek elkötelezése és támogatása a szervezeti sokszínűség megvalósításában, egyúttal inspiráció is a humán erőforrás menedzsment fejlesztésére, újragondolására.
Számos kutatás bizonyítja, hogy a sokszínűség nagymértékben hozzájárul a szervezetek sikeréhez, az innováció és a kreativitás növeléséhez, az új ügyfelek és üzleti és egyéb partnerek bevonásához, a változásokra való gyors reagáláshoz, illetve az Alaptörvényben és a törvényekben meghatározott diszkriminációmentesség betartásához.
Az Európai Sokszínűségi Karta Magyarországot aláíró hazai és multinacionális vállalatok, mint például a MÁV, a Magyar Posta, a Shell Hungary, az IBM Magyarország, vagy a Magyar Telekom úgy döntöttek, hogy az értékekre, készségekre fókuszálnak tudva, hogy sokszínű munkaerő kulcsfontosságú sikertényező. Számos kötelezettséget vállalnak annak érdekében, hogy a sokszínűség szempontjai mind a rekrutálás, mind pedig a szakmai előremenetel során az üzletvitel részévé váljanak és ezzel példaként szolgáljanak a Magyarországon működő szervezetek számára.

Az Európai Sokszínűségi Karta Magyarország aláíró vállalatai között szerepel az iData Kft is. Az iData ügyvezető igazgatója, Szabó Lajos írta alá a dokumentumot.

sokszinusegi-karta-2-770px

A Sokszínűségi Kartát bármilyen típusú, méretű szervezet aláírhatja, amely elhivatott az egyenlő bánásmód tisztelete, a sokszínű szervezeti kultúra kialakítása mellett, és vállalja a Karta céljai eléréséhez a folyamatos fejlődést.
A sokszínűség nagyban hozzájárul a vállalkozások, vagy bármely szervezet sikeréhez, az innováció és a kreativitás növeléséhez, az új ügyfelek, üzleti és egyéb partnerek bevonásához, a változásokra való gyors reagáláshoz, illetve az alaptörvényben és a törvényekben meghatározott diszkriminációmentesség betartásához.

Sokszínűségi Karta 2016