Fejlődő GPS-es nyomkövetés

Fejlődő GPS-es nyomkövetés
2015-03-24 Horváth Bettina

10 évvel ezelőtt – amikor az iData belépett a nyomkövetés szolgáltatási piacra- még az volt a fontos a cégvezetők számára, lássák, hogy merre járt a jármű, adott pillanatban hol tartózkodik. Az elmúlt években sokat változott az üzletág.

Az ügyfelek visszajelzései és igényei alapján rengeteget fejlődött a megoldás és folyamatosan nőtt a termékek és a szolgáltatások száma. Ma a gépjárműflottával rendelkező cégek már nagyon sok lehetőség közül tudnak választani.

A hagyományos nyomkövetés, flottakövetés mellett nagy szerepet kapott az üzemanyagfogyás figyelés, a munkaidő kimutatás, a munkavégzés figyelés, az áruvédelem, ajtónyitás érzékelés, a GPS alapú útdíjfizetési megoldások. Az egyik új iránnyal, a vezetési stílus figyelésével körülbelül 2–3 liter üzemanyagot spórolhatnak meg a cégek 100 kilométeren – ami egy 5 autóból álló flotta esetében már említésre méltó költségmegtakarítást jelent.

De mint speciális, népszerű szolgáltatást, említhetnénk az akkreditált és dokumentált hőmérséklet figyelést, amit a hűtött árut szállítók igényelnek, hogy tanúsítsák a megfelelő szállítási körülményeket a megrendelők felé.

Nyomkövetés