Flottakövetés iTrack GPS rendszerrel

Hogyan követjük nyomon flottáját?

A céges flotta követése (legyen az egy néhány autós kisvállalkozás vagy egy több ezer gépjárműből álló nagyvállalati flotta) egyre elterjedtebb Magyarországon is.

Az iTrack GPS flottakövető rendszert több, mint 2500 cég választotta 2005 óta, s immár 24 ezer jármű flottakövetését oldjuk meg.

A flottakövetés lényege, hogy a járművekbe szerelt fedélzeti egység által 24 órás kapcsolatban állnak az autók a központi szerverrel, mely azonnal feldolgozza a kapott információkat, ezáltal a flottakövetés élőben látható a rendszerhez tartozó kliensprogramon keresztül, melyben követni tudja autóit.

A kliensprogramban kiválasztható egy, vagy akár az összes autó, és egy oldalon látható a helyzetük. A járművek pillanatnyi állapota is megtekinthető és könnyen értelmezhető (világoszöld kör a jármű körül, ha az autó mozog, sárga, ha nincs gyújtás, sötétzöld, ha álló helyzetben van rajta a gyújtás).

Flottakövetés térképen, iTrack Flottakövető Rendszerben

Flottakövetés útvonalak

A pontos házszámszintű adatok mellett az útvonalak megtekinthetőek térképen, videós visszajátszással is, műszeres vagy sebességadatokkal kiegészítve. A rendszerbe felvihetőek az ún. fontos pontok is, melyek az útvonallistában akár a partnercégek nevével is megjeleníthetőek. Ezáltal néhány kattintással akár menetlevelek is előállíthatóak a flottakövető rendszerből. Üzletkötői flottakövetés esetén kedvelt, hogy ezzel a módszerrel jelentést is lehet készíteni a partnereknél eltöltött állásidőkről.

Speciális riportok a flottakövetésben

A problémás helyzetek megkeresésére nem szükséges időt áldozni, az automata keresőprogram (Vizsla) kilistázza többek között a késést, az idegen helyen történő megállást, gyorshajtást, a túl hosszú menetidőt, vagy bármilyen olyan rendellenességet, amit Ön a flottakövetés alapján látni szeretne.

Magán célra is használható flotta követése

Amennyiben a járműveket a sofőrök privát célokra is használhatják, lehetőség van a magán és a céges útvonalak szétválasztására. A flottakövetés csak azokban az esetekben történik, amikor az autót céges járműként használják. Az elkülönítés több módon is történhet, munkaidő alapon, nevezetes pont alapú szétválasztásnál (az összes partnercég és a telephely nevezetes pontként történő megadása után csak azok az útvonalak lesznek céges útként nyilvántartva a flottakövető rendszerben, melyeknek minimum az egyik pontja nevezetes pontként regisztrált). Emellett történhet az utak elválasztása privát-céges kapcsolóval is, ekkor a sofőr adja meg, hogy az adott út magán vagy céges.

Flottakövetés és szervizelés

A rendszer nyilvántartja, hogy mikor esedékes egy-egy autó szervizelése, s ezt jelzi a flottakövető rendszer kliensprogramjában. Lehetőség van akár az akkumulátor töltöttségének figyelésére is, ha például egy megadott szint alá esik a töltöttség, a rendszer azonnali jelzést ad.

Üzemanyag megtakarítás a flottakövetés által

Az egyik legpontosabb üzemanyagkontroll rendszer az iTrack flottakövető rendszer precíziós üzemanyagszint mérése. A 99 százalékos pontosság, melyet garantálunk, azt jelenti, hogy a legtöbb esetben (a tank méretének függvényében) már egy palacknyi üzemanyag eltérés is kimutatható. Az üzemanyagfogyás figyelése segít meghatározni egy adott útvonal fogyasztását, kimutatja az üzemanyag leszívást és pontos támogatást ad a fuvarfeladatok kalkulációjában. Tevékenységi körtől és cégtől függően 5-40 százalék megtakarítást érnek el az üzemanyag figyelést választó cégek.

Flottakövetés lopásvédelemmel

Lopásvédelmi rendszerünk magas fokú, megbízható védelmet biztosít flottájának. Flották követése esetén kedvelt a sofőrazonosítás (több módon történhet, akár a céges belépőkártyákkal is) és a 0-24 órás diszpécserszolgálat azonnali jelzése. A járművek akár távolról is leállíthatóak.

Érdekli a flottakövetés?