Gyakran Ismételt Kérdések

Szükséges-e visszajelző az e-útdíj szolgáltatás igénybe vételéhez?

A törvény szerint nem szükséges. De a legtöbb GPS-es céghez hasonlóan csak ezzel a lehetőséggel együtt szerződünk, hiszen közös érdekünk, hogy a gépjármű vezetője is tisztában legyen a jegytépés megtörténtével, illetve tudjon bármilyen hiba esetén is viszonylati jegyet venni. Így közösen el tudjuk kerülni az esetleges büntetést.

Van lehetőség GPS nyomkövető eszközhöz csatlakoztatott kijelző több gépjárműben való használatára?

Nem, egy kijelzőt csak egy gépjárműben használhat, amelyet regisztrálnia is kell a www.hu-go.hu oldalon. Amennyiben a jármű eladásra kerül, vagy egyéb okokból kifolyólag nem használja tovább a fedélzeti eszközt, kérjük, jelezze Bevallási közreműködőjének, illetve módosítsa a gépjármű adatait, amelyet a regisztrációkor adott meg a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) oldalán.

Mit mutat a kijelző?

A kijelzőn LED-ek segítségével ellenőrizheti, hogy az útdíj számlán van-e elegendő összeg (zöld), fogyóban van (sárga), vagy elfogyott (piros). Szintén LED jelzi (zöld OK) a sofőr számára, hogy a rendszer működik. A szakaszjegy-vásárlásokat hangjelzés követi, valamint a kijelzőn található gombok segítségével tengelyszámot lehet állítani igény szerint. Az eszköz a hibát hangjelzéssel és piros fénnyel jelzi. Kék fénnyel jelzi, hogy van-e megfelelő GSM kapcsolat.  A mindenkori használati utasításban, melyet a megrendelők a készülékekkel együtt kézhez kapnak, minden további részletet megtalálnak az egyéb jelzésekről.

UD Flexi csomagot / szivargyújtós OBU-t szeretnék vásárolni. Hogy tehetem meg?

A szivargyújtós OBU és a hozzá tartozó webcontrol szolgáltatás webshopban rendelhető meg a www.utdij.info oldalon. A kiszállítás folyamatos.

 

Hogy működik ez az egész?

Az e-útdíj rendszerről, és szolgáltatásunkról a következő linken olvashat bővebben: http://www.itrack.hu/e-utdij

A keret, amit feltöltök, céges keret, vagy autóra vonatkozik?

Lehetőség van cégen belül egy számláról fizetni minden regisztrált gépjármű útdíját, illetve külön alszámlákat is nyithat, melyhez tetszőleges mennyiségű jármű rendelhető. Például így különítheti el a belföldön vagy külföldön közlekedő járműveit.

Kivel kell szerződést kötni?

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt-vel valamint a GPS szolgáltatóval, mint Bevallási Közreműködővel.

Ha nem működik a fedélzeti egység mi történik?

Üzemi hiba illetve olyan meghibásodások esetén, amikor az ügyfeleinknek nincs esélye észlelni a problémát, eszközünk a sofőr számára hang- és fényjelzés kíséretében jelzi a meghibásodást.

Azonnal bejelentjük-e az úthasználatot a NÚSZ felé?

Igen, az út használata során folyamatos viszonylati jegy-vásárlás történik, mely az úthasználat bevallását jelenti. Előfordulhatnak kisebb (1–2 perces) – nagyobb (néhány órás) késések, de a rendszer ilyenkor megjegyzi az adatokat és utólag elküldi a megfelelő információt a NÚSZ részére.

Mi az ügyfélkódom?

Az ügyfélkódot megtalálja a számla jobb felső részén, a vevő mezőben.

Miért van szükség bevallási közreműködőre?

A bevallási közreműködők általában flottakövető szolgáltatásokat biztosító vállalatok, a bevallási kötelezettség teljesítése miatt szükséges részvételük az útdíj rendszerben.

Mi a teendő a díj hibás levonása esetén?

Amennyiben a díj levonásával kapcsolatosan bármilyen problémát észlel, kérjük, jelezze a Webcontrol felületen található ’Hibabejelentés’ menüpont alatt és problémáját kivizsgáljuk.

Hogyan ellenőrzik, hogy az úthasználatért fizetnek-e a kötelezettek?

74 db fixen telepített ellenőrző pont, 45 db mobil ellenőrző jármű, valamint 50 db bírságoló autó segítségével a díjköteles szakaszok teljes hosszán.

Hogyan változtathatom a tengelyszámot?

A tengelyszám változtatására a járműben található OBU-n, a visszajelzőn, a Webcontrol felületen és a www.hu-go.hu oldalon egyaránt van lehetőség. Az egyes járművek NÚSZ-nál történő regisztrálása során kiválasztható, hogy mely módon szeretnék ezen beállítás módosítását lehetővé tenni. A tengelyszámot az alapján kell megadni, hogy összesen hány tengely található a gépjárművön, függetlenül attól, hogy a kerék a közlekedés során leér, vagy sem.

Elfelejtettem a PIN kódomat, hol tudom ellenőrizni?

A WebControlon történő regisztráció során az Ön által megadott 6 számjegyű PIN kódott a WebControl felületen a felső menüsorban, a fogaskerék alatt legördülő pontok közül a beállításokra kattintva ellenőrizheti, a regisztráció során megadott egyéb adatokkal együtt.