Gyakran Ismételt Kérdések

GYIK - Gyakran Ismételt Kérdések

Mit jelent a GPS alapú helymeghatározás?

A GPS egy globális helymeghatározó rendszer, amely föld körül keringő kb. 30 műhold segítségével biztosít helymeghatározó szolgáltatást. A vevő (pl. járműbe, mobiltelefonba szerelt antennával) veszi a műholdak jeleit, és azokból számítja ki a saját pozícióját, sebességét. Ezt lehet navigációra vagy járművek távolból való nyomon követésére is használni.

Mit jelent az on–line nyomkövetés?

Járműkövetés esetén ez azt jelenti, hogy élőben követhetjük a járművek mozgását pl. egy térképen. Ez segítheti a flotta működésének áttekintését, megkönnyíti az élőben történő szervezést, logisztikát. A nem on–line rendszereknél a felhasználónak általában külön kell kezdeményeznie az adatok áttöltését a járműből, ez pedig több munka, gyakori használat esetén pedig többletköltség az általában átalánydíjas on–line megoldásokkal szemben.

Van-e külön költsége a naponta többszöri adatlekérdezésnek?

Nincsen, az adatok korlátlanul hozzáférhetőek, az adatok letöltése belföldön díjmentes, a havi díjon felül egyéb költség nem keletkezik.

Az iTrack rendszer tud-e partnerlistát kezelni?

Igen, egyszerűen megadható egy Excel táblázat segítségével, mely beimportálható a rendszerbe, s így az útvonallistákban a továbbiakban a felvitt partnerek neve szerepel, címek helyett.

Hogyan gondoskodhatok a munkavállalók személyiségi jogainak sértetlenségéről?

A nyomkövető rendszerhez csatlakoztatható privát–céges kapcsoló segítségével elkülöníthetőek a magán, illetve a céges útvonalak. A magánjellegű útvonalak teljes mértékben elkülönülnek, ezt a program az útvonallistában is külön összesítve jeleníti meg.

Hogyan működik az üzemanyag kontroll szolgáltatás?

Az üzemanyag mérésére alkalmas kapacitív szonda egy minősített méréstechnikai eszköz, melynek segítségével folyamatosan és pontosan megadható a tankban található üzemanyag mennyisége. A mérőeszköz egyedileg a tank méretéhez kerül legyártásra. Az eszköz által mért adatok grafikonon jelennek meg.

Milyen operációs rendszerrel működik az iTrack szoftver?

A rendszer minden elterjedt operációs rendszeren fut: Windows, Mac OS X, Linux.

Használhatom az iTrack szoftvert mobilon is?

Igen, létezik egy mobileszközökre optimalizált verzió, amely az m.itrack.hu weboldalon érhető el, valamint letölthető Android és iOS alapú mobileszközökre is.

Mi történik abban az esetben, ha gépjárműveim külföldön is rendszeresen közlekednek?

Nemzetközi szolgáltatás esetében több lehetőség áll rendelkezésre. Ha gyakori on–line nyomkövetésre van szüksége külföldön is, akkor átalány díjas csomagjainkat ajánljuk. Abban az esetben, ha nincs szüksége külföldön történő on–line nyomkövetésre, akkor a „fekete doboz” képes akár 10.000 km utat is eltárolni, és belföldi hálózatba érve feltölti azt a szerverre, így hozzáférhetővé válnak a külföldön tárolt adatok. Ezzel komoly anyagi megtakarítás érhető el, és ebben az esetben is van lehetőség szükség esetén lekérdezni az adatokat egy SMS-küldési funkció segítségével.