iData Családi Sport Nap a sokszínűség jegyében 2018

iData Családi Sport Nap a sokszínűség jegyében 2018
2018-09-13 Szaladják Linda
iData Családi Sport Nap a sokszínűség jegyében 2018

Az Európai Sokszínűségi Karta 2004-ben indult kezdeményezés, amely az Európai Unió munkahelyi diszkrimináció-ellenes, esélyegyenlőséget támogató irányelveit rögzíti és népszerűsíti. Az iData Kft. 2015-ben a Sokszínűségi Egyezményhez, később pedig az Európai Sokszínűségi Kartához csatlakozott, ezzel nyilvánosan is elköteleződtünk a befogadó, emberközpontú szervezeti kultúra, valamint az esélyegyenlőség, diszkriminációmentesség és a sokszínűség mellett.

Szervezetünk a különbözőségekben, sokszínűségben rejlő értékekre fókuszál. Mindennapi munkafolyamataink az egyenlő bánásmód elveire épülnek, mindenfajta megkülönböztetést elkerülve. Sokszínű és elfogadó szervezeti kultúránkban minden egyes dolgozónk munkája, véleménye értékes. Az iData Kft. a szervezeti kultúráját a családias légkör, a család-és munkavállalóbarát hozzáállás, az esélyegyenlőség biztosítása és a sokszínűségben rejlő értékek mentén határozza meg.

Társadalmi felelősségvállalásunkat, a szemléletformálást komolyan vesszük. Ennek kifejezéseként immár második alkalommal csatlakoztunk a Sokszínűségi Karta Magyarország által megrendezett „A Sokszínűség hete” című programhoz. 2018-ban az iData Családi Sport Nap keretein belül hívtuk fel a figyelmet a sokszínűség, az esélyegyenlőség, az egyenlő bánásmód és az elfogadás fontosságára.

Hisszük, hogy az előítéletek eloszlatásához a párbeszédeken, találkozásokon, érzékenyítésen keresztül vezet az út. A Családi Nap kitűnő alkalomnak bizonyult arra, hogy szélesebb rétegekhez elérjen az üzenet. Az eseményen 150 fő vett részt. Partnereinkkel, kollégáinkkal és családtagokkal közösen ünnepeltük a sokszínűségben rejlő értékeket. Oldott, vidám, játékos hangulatban, de mégis a témára fókuszáltan zajlott le az egész napos rendezvény.

iData Családi Sport Nap a sokszínűség jegyében 2018

 

Nemzetek tánca: A kultúrák sokszínűsége a táncban is megjelenik. Egy hastáncos kolléganőnk és egy néptáncos kollégánk tartott nagyon szórakoztató, bemutatóval egybekötött táncoktatást, mely során az arab stílusú hastánc és a Székelyföldi néptánc alaplépéseibe nyerhettünk bepillantást.

iData Családi Sport Nap a sokszínűség jegyében 2018 néptánc

 

A Legszínesebb süti: Munkavállalóink megmutathatták sokszínűségüket a sütemény készítésben is, hiszen a sokszínűség témájában a gasztronómiát is segítségül hívtuk. Vállalkozó kedvű kollégák és kolléganők sütöttek süteményeket a “Legszínesebb süti” cím elnyeréséért. A 16 féle csodálatos színekben pompázó, ínycsiklandozó sütemény alkotások látványa lenyűgöző volt.

 

Közös festés a sokszínűség témájában: Az ünneplés kerete az egész napos programként zajló közös festés volt. A résztvevők folyamatosan érkeztek a sokszínűségi standhoz, ahol a földre leterített hatalmas méretű kartonpapírra rajzolhattak kicsik és nagyok, arról, hogy számukra mit jelent a sokszínűség. Az alkotások elkészítésében Tóthné Szabó Magda festőművésznő volt a segítségünkre. Igazán kreatív önkifejezéseket láthattunk. Volt, aki Pom Pom alakjával jelenítette meg a sokszínűséget, hiszen a jól ismert mesefigura hol ilyen, hol olyan, változtatni tudja az alakját, de volt, olyan is, aki különböző etnikumokhoz tartozó arcképekkel érzékeltette azt, hogy mennyire sokszínű a világunk. Láthattuk az elfogadás és a szeretet mandaláját és készültek gyönyörű színes virágkompozíciók, különböző méretű és színű tenyérlenyomatok és csodás szivárványok is.

A gyerekeket iData Szerencsekerék, izgalmas sportvetélkedők és játékok is várták a nap folyamán.

A rendezvényen készült fényképek a Facebook oldalunkon elérhetőek.