iData Egészségprogram

iData Egészségprogram
2018-11-19 Szaladják Linda
Sportos iDatások a Budapest Maratonon

Szervezetünkben az egészséges életmód, a sportolás érték, ennek kifejezéseképpen 2016-ban indítottuk útjára a Sportprogramunkat, amely egy egészségmegőrző komplex program felvezetője volt. Munkavállalóinkat igyekszünk sportolásra, mozgásra motiválni. Nagy népszerűségnek örvend szervezetünkben a minden évben meghirdetett „Az év legsportosabb munkavállalója és osztálya díj”. Igazolt sportolás esetén, pontszámok gyűjthetők, ami alapján az év végén megrendezett karácsonyi ünnepségen a nyertesek díjban, elismerésben részesülnek.

sportverseny dijátadó 2017

Úgy véljük, hogy az egészség, a jó közérzet szerepet játszanak a munkatársaink elégedettségében, az általuk végzett munka minőségében, a vállalati kultúránkban, de hatással vannak üzleti sikereinkre is. Éppen ezért az idén megújult Esélyegyenlőségi és sokszínűségi tervünk egyik alappillére, hogy a Sportprogramunk folytatásaként, hagyományteremtő jelleggel bevezettük az Egészségfejlesztő programunkat, amely minden munkavállalónk számára elérhető.

Az Egészségprogramunkat a népegészségügyi adatok alapján állítottuk össze és azokra a leggyakoribb betegségekre, problémákra helyeztük a hangsúlyt, amelyek hátterében a helytelen táplálkozás, a felgyorsult élettempó, mozgáshiány és a stressz áll. Munkavállalóinkat igyekszünk minden őket érintő kérdésbe bevonni, ezért egy előzetes igényfelméréssel tártuk fel, hogy milyen konkrét vizsgálatokat szeretnének és azt is, hogy ezeket milyen sorrendben szeretnék, hogy megvalósuljon. A felméréseink eredményeként 2018-ban a szűrővizsgálatokra került sor.

Szerettük volna, hogy minél több munkavállalónk részt vegyen a szűrővizsgálaton, ezért a kényelmi szempontokat is figyelembe vettük és a vérvételeket a cég telephelyére szerveztük. Egészség-és prevenciós programunk első állomásához 2018 novemberében érkeztünk, melynek keretében munkatársaink 74%-a vett részt a szűrővizsgálatokon (kis rutin, D-vitaminszint mérés, inzulinrezisztencia és tumormarkerek). Számunkra ez a magas részvételi arány pozitív visszajelzés az egészségprogramunk belső kommunikációjának sikerességéről valamint munkavállalóink motivációjáról. Egészségprogramunk a jövőben is folytatódik, 2019-ben az egészséges táplálkozás és dietetika kerül szervezetünkben fókuszpontba.

iData Egészségprogram
iData Egészségprogram
iData Egészségprogram

Egészségprogramjaink elsődleges célja a betegségek megelőzése, a munkahelyi jóllét növelése. Távlati célként azt szeretnénk elérni, hogy valamennyi dolgozónk minél jobb testi, lelki és szellemi egészséggel végezhesse munkáját. Természetesen az Egészségfejlesztő programunk csodát nem ígérhet, de a szemléletformálást és a jobb életminőséget elérhető célként határozza meg.