iData nyomkövetési pályázat győztesei

iData nyomkövetési pályázat győztesei
2020-07-07 Szaladják Linda
iData Kft. pályázat nyomkövető szolgáltatás

Az iData Kft. 15 éves fennállása óta először írt ki pályázatot civil és közhasznú szervezetek számára. A kiírásban 15 db nyomkövető eszközre és a hozzá tartozó szolgáltatásra lehetett pályázni. Az iData célja, hogy hozzájáruljon és segítse a szervezeteket költséghatékonyabb és optimálisabb működését.

Milyen szervezetek jelentkeztek?

    • Civil szervezetek, melyek nonprofit módon, a kormányzattól függetlenül, önkéntes alapon a közjó javára működnek, önszabályozó, intézményesült önszerveződés.
    • Közhasznú szervezetek, melyek közhasznú tevékenységet végeznek, ehhez megfelelő erőforrásokkal rendelkeznek és kimutatható társadalmi támogatottsággal rendelkeznek.

Nagy örömünkre szolgált, hogy több pályázati anyag is érkezett, melyek közül három pályázót választott ki az iData Kft. tulajdonosaiból álló bizottság: Szabó Lajos – ügyvezető, alapító-tulajdonos; Szabó András – ügyvezető, alapító-tulajdonos; Póka Balázs – vezető fejlesztő, alapító-tulajdonos és Nagy Attila – alapító-tulajdonos.

A kiválasztás és elbírálás legfőbb szempontjai a társadalmi felelősségvállalás értéke/mértéke, illetve, hogy hol tudja az iData a termékeivel és szolgáltatásaival a legtöbb segítséget nyújtani.

Kik lettek a nyertesek a „15 éves az iData” pályázatán?

A nyertes szervezetek – kiknek gépjárműparkja most már a legnagyobb biztonságban és a leghatékonyabb felügyelet alatt lesz az iTrack nyomkövető eszközökkel és a hozzá tartozó szolgáltatásokkal 2 éves időtartamra – a következők:

    • Magyar Vizilabda Szövetség
    • Sándorfalva Polgárőrség
    • Symphonia Alapítvány

A nyertes pályázókat az iData marketing vezetője, Gábor Orsolya kérdezte arról, hogy miben segíti, hogyan járul pozitívan hozzá az iTrack nyomkövető eszköz tevékenységükhöz, társadalmi felelősségvállalásukhoz.

Gáll Péter a Magyar Vizilabda Szövetség(MVLSZ) főtitkára a következőket nyilatkozta: „A vízilabdasport Magyarország legeredményesebb csapatsportja. Férfiválogatottunk kilenc olimpiai aranyérme mellett három világbajnoki és tizenkét Európa-bajnoki első helyezést is magáénak mondhat. Női csapatunk két alkalommal nyert világbajnokságot és három alkalommal Európa-bajnokságot. Sportágunkat „nemzeti” sportágként tartjuk számon.

Az MVLSZ több mint 170 egyesületet tömörítve a sportág hazai fejlődését céljául kitűző kiemelkedően közhasznú szervezet, országos sportági szakszövetség. Az MVLSZ 1989 előtt a Magyar Úszó Szövetség részeként, azóta önálló szervezetként segíti a hazai vízilabdázás népszerűsítését.

Az MVLSZ feladata és kötelessége, hogy a sportág eredményességét és szakmai színvonalát fenntartsa. Ennek érdekében a szakszövetség folyamatosan keresi a fejlesztések és optimalizálások lehetőségeit. A nagyobb és a nemzetközi sportrendezvények szervezési feladatai kapcsán, de akár a hétköznapi működés tekintetében kiemelt szerepet játszik a szövetség gépjárműflottájának logisztikája, nyomon követhetősége, pontos koordinálása, a hatékonyság növelése és a költségek minimalizálása végett. Ezen szempontrendszer tekintetében lehet nélkülözhetetlen segítség az iData nyomkövető rendszere, melynek pályázati úton történő bevezetési lehetősége a Magyar Vízilabda Szövetség számára kiemelt fontosságú projekt. A működtetés során kapott adatok feldolgozása és kiértékelése fontos hosszútávú partneri kapcsolatot jelenthet az MVLSZ és az iData Kft. számára.”

A Sándorfalva Polgárőrség elnöke, Bereczné Bősi Gizella elmondta, hogy mi is a polgárőrség szerepe és a nyomkövető eszköz és szolgáltatás miben segíti munkájukat:
„A Polgárőrség Magyarország legnagyobb önkéntes társadalmi szerveződése. Az egyesület célja az élet- és vagyonvédelem, a közrend védelme, külterületen élő lakosság védelme, a közlekedésbiztonság biztosítása, a bűncselekmények megelőzése, a bűnalkalmak korlátozása, a bűncselekmények számának mérséklése, a baleset-megelőzés, az államhatár őrizete, a határrend fenntartása, a gyermek és ifjúságvédelem, a katasztrófa-elhárítás valamint a környezetvédelem terén önkéntes társadalmi tevékenység végzése, illetve az irányú tevékenységek támogatása.

Egyesületünk az utóbbi időben az ország számos pontján megfordul, ezért nagyon fontossá vált a szolgálati gépjármű mozgásának nyomon követhetősége. Az iData lehetőséget biztosít arra, hogy az eltárolt adatok alapján osztályozni tudjuk, hogy hol és milyen gyakran szükséges nagyobb figyelmet fordítani egy- egy terület ellenőrzésére, így segítve a rendőrség munkáját.”

Gábor Orsolya elmondta: „Büszkék vagyunk arra, hogy a „Fogadj Örökbe egy Ovit Program” mellett, most a Symphonia Alapítvány támogatásával ismét hozzájárulhatunk a halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek jobb életkörülményeihez, a még teljesebb életükhöz. Zongor Attilát kérdezem az alapítvány képviseletében a pályázatról:

„A Symphonia Alapítvány Szimfónia Program néven közösségi zenei programot valósít meg, mely ingyenes zenetanulást biztosít rossz körülmények között élő gyerekeknek és fiataloknak. A mindennapos, közös zenélés teret ad az összetartásnak és az egymásra figyelésnek, rendszerességre tanít és sikerélményt ad az egyébként kudarcra ítélt gyerekeknek. Az Alapítvány hisz abban, hogy ha esélyt és támogatást kap, akkor még a legrosszabb körülmények között élő gyermek is képes egy jobb életet teremteni magának.

Az Alapítvány által létrehozott zeneiskolában (Symphonia Alapfokú Művészeti Iskola – SAMI) mára 1800, jobbára mélyszegénységben élő gyerek kap ingyenes zeneoktatást országszerte 21 telephelyen  – és annál jóval többet: kapaszkodót, közösséget, reményt.

Tanáraink mentori szerepet is vállalnak, rendszeresen látogatják a gyerekek családjait, aktívan részt vesznek adománygyűjtésben és ezek szétosztásában is.

2019-ben adományként kapott az alapítvány egy Lada Niva típusú gépkocsit. Ezt tanáraink a borsodi régióban, az iskola központja környékén használják, pl. Lyukóbányára, Tornanádaskára mennek el vele, ahol kb. 300 gyerek él az iskola tanulói közül. Itt nagyon rossz az utak minősége. A nyomkövetőt erre a gépjárműre szerelnénk szerelni – a közbiztonság ott, ahol ezek a gyerekek élnek, nem mindig optimális. A gépkocsi létfontosságú a gyerekek szállításához és a családok látogatásához, eltűnése ellehetetlenítené, hogy ezekre a nehezen megközelíthető telephelyeinkre eljussunk. Ezért vagyunk nagyon hálásak a nyomkövetőért!”

Szabó András az iData Kft. alapító-tulajdonosa a pályázathoz és a nyertesek nyilatkozataihoz hozzátette, hogy „az iData számára mindig fontos volt a támogatás, ezért hatalmas megtiszteltetés kollégáim és tulajdonostársaim számára, hogy kezdeményezésünk révén ismét segítséget nyújthatunk olyan civil szervezeteknek, melyek egyedülálló társadalmi felelősségvállalással járulnak hozzá a nemzet jövőjéhez.”