Ismét Egészségprogram az iDatában

Ismét Egészségprogram az iDatában
2019-10-07 Szaladják Linda
Ismét Egészségprogram az iDatában

Vállalati kultúránk szerves része munkavállalóink elégedettségének növelése, amihez a jó közérzetükre, a testi-lelki egészségükre való odafigyelés is hozzá tartozik. Hisszük, hogy a jókedvű és fitt alkalmazott jobb, energikusabb, lendületesebb munkát végez. Mindemellett munkavállalóink nagyra értékelik, hogy az iData Kft-ben törődnek az egészségükkel és megbecsülik őket.

Úgy gondoljuk, hogy céljaink elérésben jó irányban haladunk, hiszen örömmel tapasztaljuk, hogy szervezetünkben egyre nagyobb szerepet játszik az egészséges életmódra való törekvés és az erre való igény. Büszkék vagyunk arra, hogy kollégáink közül jó néhányan követendő példát mutatnak a mozgás és a sport szeretetét, fontosságát illetően. A sport iránt elkötelezettek az iData Running Team mezében képviselve cégünket, rendszeres versenyeken (pl.: Spar Maraton, Spartan) vesznek részt, ahol szép eredményeket érnek el.

A hagyományteremtő jelleggel elindított Egészségprogramunk második állomásához érkeztünk idén ősszel. Munkavállalóink az elmúlt évben szűrővizsgálatokon vehettek részt, 2019-ben pedig az életmód és a táplálkozás kérdésköre került a fókuszpontba.

A háromnapos program cégünk telephelyén zajlott, orvosból és dietetikusból álló szakértői team közreműködésével. Minden munkavállaló részt vehetett az Egészségprogramban, aki előzetesen kitöltött egy kérdőívet. Mivel szervezetünkben fontosnak tartjuk kollégáink igényének felmérését, így a kérdőívben nemcsak a jelentkezési szándékukat jelezhették, hanem azt is, hogy milyen konkrét kérdéseik vannak a táplálkozással kapcsolatosan, és milyen témában szeretnének előadást hallani a meghívott dietetikustól.

 

A 2019-es Egészségprogramunk három részből állt:

  1. Csúcstechnológiájú készülékkel történő testösszetétel mérés

Számos betegség elkerülhető, ha időben reagálunk a szervezetben végbemenő kedvezőtlen elváltozásokra. A mérés ehhez nyújtott segítséget, hiszen általa rengeteg hasznos információhoz (pl.: csontok ásványi anyag tartalma, energiaszükséglet, alapanyagcsere, elhízás kockázata, zsigeri zsír, ödéma, vázizom-testzsír arány, fittségi mutató stb.) jutottak munkavállalóink. A mérés eredménye támpontot adott ahhoz, hogy mire kell odafigyelniük egészségük megőrzése vagy helyreállítása érdekében.

  1. Orvossal/dietetikussal történő egyéni konzultáció

A mérési eredményeket szakemberrel személyesen is megbeszélhették a kollégák, mely során rengeteg tanácsot, érdemi segítséget kaptak a táplálkozással, mozgással kapcsolatban és azt illetően is, hogy mi az, amire oda kell figyelniük (pl.: hogyan táplálkozzanak, mit és mennyit sportoljanak).

  1. Táplálkozással, életmóddal kapcsolatos előadások

Mindhárom nap a mérések és a tanácsadások után előadások voltak, melyeknek témái a munkavállalók előzetes igényfelmérésének alapján kerületek összeállításra. Ezeken az előadásokon számos hasznos információt hallhattunk például a táplálkozással kapcsolatos alapfogalmakról, az egészségtudatos táplálkozásról, étrendi prevencióról, fogyókúráról, tápanyagokról.

Az idei Egészségprogramunkon munkavállalóink 80%-a vett részt, ami magasabb részvételi arányt jelent az elmúlt évhez képest. Ennek szívből örülünk és bízunk abban, hogy a belső kommunikáció, a példamutatás a jövőben még tovább fokozza munkavállalóink lelkesedését, motivációját az egészséges életmód irányába. Hiszen az egészségünk érdekében tett befektetés – akár csak egy kis odafigyeléssel, tudatossággal – többszörösen megtérül és nemcsak a munkaképesség megőrzésében, hanem az élet minden területén érezhetjük ennek a hasznát.

 Természetesen Egészségprogramunkat jövőre tovább folytatjuk. 2020-ban a mozgásszervi betegségek megelőzésére helyezzük a hangsúlyt és szűrővizsgálatokkal mérjük fel munkavállalóink mozgásszervi állapotát.