iTrack Vizsla

 • Automatikus, azonnali figyelmeztetések hibák és visszaélések esetén
 • A nem rendeltetésszerű tevékenységek gyors és automatizált kiszűrése
 • Önnek nem kell a listákat böngésznie, az iTrack átvizsgálja Ön helyett!
 • Egyedi igények teljesítése

Az iTrack Vizslát elsősorban azon felhasználóink kedvenc automata keresőprogramja, akiknél a járművek és sofőrök ellenőrzése túl sok értékes időt venne el. Sokat számít az a megtakarítás, amit egy jó kontrolling rendszerrel elérünk, de a leghatékonyabb az, hogyha a controlling rendszer maga sem igényel sok munkát.

Ha a napi teendők megszaporodása miatt felületesen van csak időnk az ellenőrzésre, akkor sincs probléma, az iTrack Vizsla megkeresi a szabálytalanságokat. Mindezt automatikusan, ráadásul az iTrack Vizsla figyelmeztetései korrektek, objektívek.

Az iData ezen igényekre alapozva a GPS flottakövető szolgáltatás kiegészítéseként megalkotta az iTrack Vizsla szolgáltatást.

Tetszőleges szabályok szerinti figyelmeztetések

Az iTrack Vizsla nem más, mint egy keresőprogram, amely tetszőlegesen beállítható szabályok, paraméterek alapján megállapítja a nyomkövetési és mérési adatokból, hogy mely időpontokban, milyen szabálytalanságok történtek.

A problémák megtalálása, kivizsgálása egyszerű és egyáltalán nem időrabló feladat többé, hiszen azokat a rendszer elvégzi Ön helyett.

Gyors, könnyed és korrekt kiértékelés

Az iTrack Vizsla rendszer ráadásul egy kiértékelő ablakot is biztosít, ahol a szokatlan vagy szabálytalan eseményeket bemutatja. Például a szokatlan üzemanyagszint-esés esetén sebességgrafikonra vetített üzemanyaggörbét mutat (megjelölve az esés helyét), valamint az adott jármű útvonalait is bemutatja az adott időszakról. Egyik esetről egy-egy gombnyomással a következőre lépve gyorsan dönthetünk, valóban foglalkozni kell-e az adott esettel.

Mivel az időigényes feladatok elvégzése sokszor késik vagy elmarad, ezért létfontosságú ez a gyors munkát segítő funkció.

Mi beállítjuk Önnek!

Az iTrack vizsla beállításával nem kell Önnek foglalatoskodnia, azt az Ön által megadott szóbeli szabályok és paraméterek alapján az ügyélszolgálatunk állítja be – természetesen díjmentesen. A pontosság és a siker így garantált.

Néhány szokásos iTrack Vizsla figyelmeztető:

 • üzemanyag lopás figyelő (leszívás ellen)
 • túl gyors üzemanyagfogyás figyelő (visszafolyó ágon csurgatás ellen)
 • nem engedélyezett helyen való raktérajtó nyitás, árulerakás (áru és lopásvédelem)
 • közlekedés nyitott raktérajtóval (előző pont kikerülése elleni védelem)
 • nem engedélyezett helyen történő munka (fekete munkák szűrése)
 • nem megengedett raktérhőmérséklet (minőségbiztosítás)
 • túl magas hidraulikus nyomás vagy fordulatszám (munkagép túlerőltetése)
 • …és az Ön ötletei! (a fentiek megvalósítását is Ügyfeleink kérték)

Leggyakrabban kért vizsla figyelmeztetések

Ajtónyitás figyelése

Fuvarozóknál a raktérajtó nyitása, személyszállítóknál (pl. taxi) a gépjármű ajtóinak figyelése és jelzése segíthet a visszaélések megelőzésében és az ellenőrzésben.

Billentésszámlálás

A billencseknél minden ürítést regisztrálhatunk, így nincs lehetőség fekete fuvarokra vagy elszámolás nélküli munkára. Így nem marad titokban sem az esetleges illetéktelen helyen történő billentés, sem a billentések száma.

iTrack Vizsla: billentések

Fordulószámlálás

Abban az esetben igen jelentős ez a funkció, amikor az elszámolások teljesítmény alapon történnek. A fordulószámlálás összeköthető a terhelt munkavégzés figyelésével, így nincs lehetőség üres gépjármű fordulóinak elszámolására, hiszen a rendszer jelzi, ha visszaélés történik.

A fordulószámlálás megjelenítése az iTrack rendszerben

Gyorshajtás

Egyszerűen követheti, milyen sebességgel haladnak a GPS járműkövető rendszerrel felszerelt járművei és könnyen kiszűrhető a sebességkorlát túllépése is. Az is egyértelművé válik, ha egy adott jármű hosszabb ideig tétlen volt, feleslegesen járatta a motort, csak állt és nem haladt. Akár figyelmeztető e-mail riasztást is kaphat, ha valamelyik jármű túl gyorsan halad. A maximális sebességet Ön határozhatja meg., Így Önre van bízva, hogy milyen sebességkorlátot szab flottájának.

Sofőrjei gyorshajtásait rendszerünk listába szedve és sebességgrafikonon is megjeleníti, így könnyedén meg tudja különböztetni, hogy figyelmetlenségből származó kihágásról van szó, vagy a jármű vezetője szándékosan hagyja figyelmen kívül az Ön által beállított sebességlimitet.

Ha pedig igénybe veszi a gyorshajtásra riasztó SMS szolgáltatásunkat, akkor még a rendőrségi bírságot megelőzve figyelmeztetheti sofőrjét anélkül, hogy akár egy percet is töltött volna számítógépe előtt.

Automatikus kimutatás a kiválasztott időintervallum gyorshajtásairól

Illetéktelen helyen történő megállás

Önnek lehetősége van előre meghatározni azokat a pontokat vagy területeket a térképen, ahol az adott gépjárműnek meg kell állnia (rakodók, telephelyek stb.). Ha ezektől eltérő helyen is megáll a jármű, a rendszer automatikusan email vagy SMS riasztást küld az Ön által meghatározott elérhetőségekre jármű sofőr és helyadatokkal. Így anélkül tudja figyelemmel kísérni az teljes flottáját, hogy folyamatosan ellenőrizni kellene az összes járművet egyesével.

Tiltott helyen történő megállás

Illetéktelen helyen történő raktérajtó nyitás

A hőmérséklet és egyéb paraméterek mérése lehetőséget ad a megrendelő felé a jó szállítás tanúsítására, ezzel komoly konfliktusok kerülhetők el. Hasonlóan fontos azonban, hogy a rossz szállítás esetén fény derüljön az okokra. Az iTrack rendszer számtalan paraméter mérésére képes, ezek közül csak egy példa az ide kapcsolódó raktérajtó nyitás figyelése.

A raktérhőmérséklet változásainak észlelése

Hőmérséklet, valamint páratartalom mérés esetén bizonyíthatja, hogy az árukár nem szállítás közben keletkezett. Térképpel való együttes megjelenítés esetén pontosan nyomon követhetőek az események, az ajtónyitás, a kompresszorműködés figyelésével például a hőmérséklet ingadozás okaira is fény derülhet. A fedélzeti egység több mérőegységet is kezel. Lehetőség van a hőmérsékletek, a sebesség, a páratartalom, a gyújtásállapotok és akár az útvonalak együttes megjelenítésére is.

Hőmérséklet csökkenés kimutatása iTrack Vizslában.

Riasztás az átlagosnál nagyobb üzemanyagfogyás észlelésekor

Az üzemanyagszondával felszerelt gépjárművek (külső tankinstallációs járművek) esetében folyamatos az üzemanyagfogyás figyelése. Ön jelentést lát arról, mikor, hol és mennyi üzemanyagot tankoltak a járműbe. Láthatja, mennyi volt a megtett út és ez alapján mennyi volt a gépjármű átlagfogyasztása. Jól kitűnik, illetve listázható is, ha egy-egy alkalommal megugrik a fogyasztás. Ez előfordulhat akkor is, ha pl. szerpentines úton vezetett egy sofőr. Térképes, videós visszajátszás segítségével, ha ez az üzemanyag fogyás valódi oka, egyszerűen ellenőrizhető.

A rendszer különlegessége, hogy felismeri, ha üzemanyaglopás történt. Már néhány deci leszívás is kimutatható, melyről Önt kérése alapján e-mailben vagy SMS-ben értesítjük. Referencia történeteink között olvashat arról is, mennyit spórolt egy-egy cég az üzemanyag “túlfogyasztás” ellenőrzésével és megszüntetésével. A túlzott üzemanyag fogyás oka a helytelen vezetési stílusból is adódhat, a rendszerrel ez is könnyen kimutatható.

Riasztás az átlagosnál nagyobb üzemanyagfogyás észlelésekor

Ömlesztett, tartályos áru védelme (tartálysapka, tartálynyomás, illetve ürítőkompresszor figyelés)

A cement, beton, gabona, liszt és egyéb ömlesztett árut szállító cégeknek is fontos funkció. Azt mutatja meg, hogy az előre meghatározott helyen történt-e az áru leadása. A rendszer figyeli, hány alkalommal történt ürítés, mennyi idő alatt jutott el a jármű a leadás helyszínére, illetve történt-e bármilyen rendellenesség, visszaélés.