Járműkövetés GPS rendszerrel

Hogyan történik a járműkövetés?

Online járműkövetés

A járműkövetés célja az, hogy mindig pontosan tudja, merre járnak a gépjárművei, ellenőrizni tudja a járművek által megtett útvonalakat, a sofőrök munkáját, a járművekkel végzett tevékenységeket. Az iTrack egy olyan járműkövető rendszer, mely a pontos járműkövetésen túl (utca, házszám szintű helymeghatározás) teljes felügyeletet nyújt a járművek felett.

Járműkövetés, pontosan. A térképen nagyítással ilyen részletesen látható az adott út.

Útvonalak nyilvántartása a járműkövetésben

A járműkövetés során a GPS-es rendszer folyamatosan összegyűjti az egység által mért adatokat, melyek azonnal elérhetőek.  A megtett útvonalakról kimutatást kaphat a sebesség, a menetidő és az állásidő adataival kiegészülve. Akár műszeres adatokkal, akár térképes visszajátszással, grafikonokkal is megjeleníthet egy-egy útvonalat.

iTrack Vizsla

A járműkövetés során nem szükséges egyenként végigvizsgálnia az összes jármű adatait és jelentéseit, mert akár automatikus listákat és azonnali üzeneteket is kérhet a gyanús esetekről, visszaélésekről. Ezek a figyelmeztetések bármilyen mért adatra kérhetőek.

Népszerű iTrack Vizsla figyelmeztetések:

  • ajtónyitás figyelése
  • túlzott mértékű üzemanyagfogyás észlelése
  • áruvédelem (raktérhőmérséklet, billentésfigyelés, fordulószámlálás, ömlesztett-, tartályos áru védelme)
  • illetéktelen helyen történő megállás
  • túl hosszú állás-, vagy vezetési idő

Üzemanyagkontroll a járműkövetés során

A járműkövetés mellett a fuvarozással, szállítmányozással foglalkozók, nagy mennyiségű üzemanyagot igénylő munka- és mezőgazdasági gépekkel dolgozók számára a legfontosabb információ, hogy mennyi üzemanyag fogy el egy-egy fuvar és munkavégzés során.  5-40% közötti megtakarítások érhetőek el csak az üzemanyag figyelésével, hiszen teljesen megállítható az üzemanyag leszívása, a mellétankolás és optimalizálhatóak fuvarköltségek is. Az iTrack járműkövetés rendszerét kidolgozó iData Kft. szakértő mérnök csapata saját fejlesztése és gyártása során kialakított egy olyan kapacitív szintmérő szondát, mely 99 % pontosságú. Ez azt jelenti, hogy akár már néhány decinyi üzemanyag leszívása is észlelhető, ez pedig óriási mértékű megtakarításokat jelent azoknak a cégeknek, akiknek költségei nagy részét az üzemanyag költsége adja. A járműkövetés ezeknél a cégeknél elsődleges fontosságú feladat.

Munkaidő kihasználás a járműkövetéssel ellátott járművek esetén

A járműkövetés során a munkavégzés alapján kimutatások kérhetőek. Jelentést kaphat a munkaidőről (kezdetéről, végéről, műszakidőről, hasznos munkaidőről), a valós üzemóráról. A magáncélra is használható járműkövetések esetében külön választhatóak a privát és a céges utak, melyek a munkaidő alapjául szolgálhatnak. Pontosan követheti a sofőrök munkáját, a tétlenségfigyelő algoritmussal például hiába járatja a sofőr a motort, nem rejthető el a megállás ténye.

A járműkövetéssel a számlázások, elszámolások is könnyebbé válnak

Statisztikák készíthetőek szinte egy gombnyomásra a szükséges adatokból, melyek akár bonyolult összefüggésekre is egyértelműen rámutatnak. Az iTrack járműkövetés által nem kell bogarásznia a listákat, hanem hibamentesen, igazolhatóan, ellenőrizhetően végezheti az elszámolásokat.

Tudjon meg többet a járműkövetésről! Kérje az Ön cégére szabott járműkövetés szolgáltatási lehetőségeket!