Közlemény

Közlemény
2013-06-30 Horváth Bettina

Az E–útdíjhoz való július 1-i csatlakozásról

Tisztelt Ügyfelünk!

Ahogyan arról már Ön is értesülhetett, a szakmai szerveztek kérése, miszerint halasszák el az útdíj július 1-re tervezett bevezetését, nem teljesült. Ez azt jelenti, hogy hivatalosan elindul holnaptól az E–útdíj fizetési rendszer.

Munkatársaink az elmúlt hetekben feszített munkatempóban dolgoztak, s bár érezhető volt, ennyire rövid idő alatt szinte lehetetlen elindulnia a rendszernek, mi mindent megtettünk annak érdekében, hogy ez ne rajtunk múljon. Fejlesztő kollégáink ezekben a percekben, vasárnap este is egyeztetnek, de a biztonságos csatlakozás nem garantálható.

Ezért az Ön védelmében és érdekében, minden kockázat mérlegelése mellett, az iData Kft. azt tartja a legjobb megoldásnak, ha az útdíj rendszerbe csak a megfelelő tesztelési lehetőség és a működő rendszer mellett engedi be a csatlakozni kívánó gépjárműveket. Tehát sem GPS-szel, sem OBU-val nem indul el részünkről hétfő 0:00 órakor az útdíj csatlakozás.

Mivel a törvényben módosítás nem született, Önt megbünteti az Állami Autópálya Kezelő, ha nem fizet útdíjat. A jelenlegi egyetlen megoldás ennek elkerülésére a viszonylati jegy vásárlása. Az ezt árusító automatákat folyamatosan telepítik a benzinkutakra, a már telepített automaták listáját itt találja: Viszonylati jegy automata

Amennyiben regisztrál a www.hu-go.hu oldalon, már online is vásárolhat viszonylati jegyet.

Azonnal értesítjük Önt, amint új információkról tudunk beszámolni, bízunk benne, hogy rövid idő alatt megoldható a kialakult helyzet.

Az iData Kft. E–útdíj csatlakozásért felelős csapata