Lopásvédelem

iTrack GPS lopásvédelmi rendszer

Magyarországon naponta 20 gépjárművet lopnak el. A statisztikák alapján tudjuk, hogy melyek a leggyakrabban eltulajdonított járműmárkák, (Volkswagen, Opel, Suzuki, Renault a hazai listák élén) de a tolvajok szinte bármilyen évjáratú és márkájú autót ellopnak ezek mellett, ha éppen arra van szükségük vagy azt tudják elvinni.

Mit tehet?

Bizonyára Ön sem szeretné, ha ellopnák gépjárművét, ezért megvizsgálta már azokat a lehetőségeket, melyek a jármű védelmét szolgálják. A leggyakoribb védelmi eszközök (pl. riasztó, váltózár) sem jelentenek a trükkös tolvajok ellen tökéletes megoldást, ahogyan azt a mindennapi példák is igazolják.

A tolvajok azt a gépjárművet választják, amelyiket egyszerűbb elvinniük. Minél kevesebb kockázat vállalásával, a lehető legrövidebb időn belül eltulajdonítható autót választják. Többek között ezért is az autó tolvajok bevált ellenszere a műholdas járművédelem.

Az iTrack GPS Nyomkövető Rendszer egy magas biztonsági fokú járművédelmi rendszer. A védelmi rendszer célja, hogy az Ön járműveinek a ma elérhető legmagasabb fokú védelmet biztosítsa. Kifejlesztésekor különösen nagy hangsúlyt kapott a kompromisszumok nélküli megbízhatóság és a gazdaságosság. Mérnökeink folyamatosan figyelemmel kísérik a technológia és a tolvajok technikáinak fejlődését, így mindig naprakész, biztonságos rendszert biztosíthatunk az Ön számára.

Miért érdemes az iTrack vagyonvédelmi rendszert választania?

 • Az iData Kft. nem adja ki a szerelést bárki számára, csak saját, megbízható szerelőkkel dolgozik
 • Mérnökeink egyedi, nem tipizált megoldásokat alkalmaznak
 • Folyamatos, állandó GPRS online kapcsolat van a gépjármű és a szerverszámítógép között, így az esetleges szabotázs pillanatáig minden adatot tárolunk
 • Az állandó kapcsolathoz a legkorszerűbb GPRS online technológiát alkalmazzuk
 • 24 órás diszpécserszolgálat működik, mely riasztás esetén azonnal intézkedik
 • A rendszer védett rádiózavarás ellen (az autó ez esetben megállítja magát)
 • Rugalmasan kezeljük az Ön egyedi igényeit
Ennek az autónak örülhet a tulajdonosa-hiszen megtalálták a járművét!

24 órás diszpécser szolgálat

A GPS-es lopásvédelmi rendszer működésének alapvető feltétele a járműbe beszerelt fedélzeti egység, mely figyeli a jármű állapotát, tartja a kapcsolatot a központtal, valamint képes a rendeltetésszerű használatot és a riasztási helyzeteket megkülönböztetni egymástól. Mindemellett a rendszer folyamatosan nyomonköveti az autót, még akkor is, amikor nincs riasztási helyzet.

A jármű indításakor az iTrack nyomkövető rendszer fedélzeti egysége meggyőződik róla, hogy a jármű használatára jogosult személy indította el azt.

A jármű fedélzeti egysége riasztást kezdeményez(het):

 • pánikgomb megnyomásakor
 • riasztó megszólalásakor
 • többszöri rossz kód vagy a kód be nem ütése esetén (a kódbillentyűzet opcionális)
 • azonosítás nélküli indításkor
 • riasztási helyzet esetén az egység némán értesíti a diszpécsert, aki felhívja a megadott számo(ka)t, és beszámol a riasztási eseményről

Ebben az esetben az értesített személy a diszpécser számára jelszóval azonosítja magát, illetve tényleges eltulajdonítás esetén kéri a rendőrség értesítését és / vagy a jármű megállítását. Ha a megadott telefonszámon nem sikerül kapcsolatba lépni az előre meghatározott személyekkel, akkor az autó saját hatáskörben leállíthatja önmagát (figyelmeztető szöveg bemondását követően).

Dőlés-és emelésérzékelés

Lopásvédelmi funkció, mely a jármű megemelésekor (pl. kisméretű munkagépeket vagy személygépkocsikat darusautóval emelnek) riaszt a központnak. A műszer azonnal érzékeli az emelést.

Motorblokkolás

A gépjármű motorjának blokkolása két esetben történhet.

Amennyiben az autó tulajdonosa a jármű elindítását követően nem azonosítja magát, vagy megszólal a kocsi riasztója, a diszpécser ellenőrzi, hogy mi lehet ennek az oka (telefonon felhívja a tulajdonost, akinek jelszó bemondásával kell azonosítania magát). Amennyiben lopási kísérlet történt, az autó távolról is leállítható, természetesen a megfelelő biztonsági előírások figyelembe vételével. Számtalan hasonló esetben jártunk már el, a legtávolabbra eljutó gépkocsi is alig néhány kilométert haladt. Rendszerünk összehangolt funkciói által 100%-os eredménnyel büszkélkedhetünk: az iTrack GPS Járművédelmi Rendszerrel felszerelt autók mindegyike megkerült!

A másik eset, amikor a fedélzeti egységet rádió-zavaróval próbálják hatástalanítani. A rendszer a többszöri sikertelen kapcsolatteremtés esetén önálló hatáskörben leállítja a járművet. Így a tolvaj nem tudja az autót megfelelő helyre szállítani, ahol a fedélzeti egységet ártalmatlaníthatja, a fedélzeti egység pedig folyamatosan próbálkozik a riasztással.

Látható, hogy az iTrack rendszerrel védett jármű lopási kísérlete során a tolvajnak sok lehetősége adódik hibát elkövetni, így a lopott jármű védelme a lehető legjobban biztosított.

Lopásvédelem, vészhelyzet

Ritka, ám nem egyedi eset, hogy egy elhagyatott úton leáll az autó és a telefon lemerült, de az is megtörténhet, hogy az autóban ülve támadnak ránk és nem tudunk segítséget kérni.
Ezekben az esetekben mentőövként szolgál a pánikgomb, melynek megnyomásával az előre leegyeztetett módon jár el a központban a diszpécser (ez lehet azonnali rendőrségi riasztás, ellenőrzés, illetve egyéb lehetőségek, az ügyfél igényeihez mérten).

Nagy értékű rakomány szállításakor

A pánikgomb célszerű, sőt, sokszor előírt követelmény a nagy értékű rakományt szállító fuvarosoknál, pénzszállítóknál, illetve egyéb hasonlóan magas védettségre szoruló járműveknél is. Bízunk benne, hogy soha nem kell használni, de megnyugtató, hogy ha bajba kerülünk, tudunk segítséget kérni!

Események regisztrálása

A pánikgombot eredeti rendeltetésén túl számos esetben lehet még használni. Kérhetjük, hogy egy bizonyos eseményt jelezzen a funkció. Pl.: billentést, vagy a rakomány lerakását.

Sofőrazonosítás

A gépjármű vezetőjének azonosítása egyrészt biztonsági szempontokat is szolgálhat, másrészt akkor hasznos, amikor egy cég nyomon kívánja követni a sofőrök munkáját. Az ún. kulcsos autók esetében szintén fontos tudni, hogy melyik járművet ki, mikor használta.

Lopásvédelemnél az azonosítás hiánya nélkül kérhető, hogy a jármű ne induljon el, illetve riasztást küldjön a rendszer, ha valaki azonosító használata nélkül vagy hibás kóddal akarta elindítani a kocsit.

Sofőrazonosítás lehetőségei

PIN-kódos azonosítás: Az autóban elhelyezett pin-kód billentyűzeten meg kell adni a saját azonosító kódot.

Azonosító kártya: A kártya személyhez köthető, így egyértelmű, melyik sofőr, melyik autót használta, illetve lopásvédelem esetén a kártya nélkül nem indul el az autó. Az iTrack rendszerében arra is van lehetőség, hogy ne csak autóra, hanem egy adott sofőrre kérjünk kimutatást, mikor, melyik autót használta, mennyit és hová utazott vele, stb.

Lopásvédelem esetében kérhető aktív vagy passzív kártya. Az aktív kártyánál elegendő, ha a kártya nálunk van (zsebben, táskában, stb.) a rendszer felismeri azt. A passzív kártyát a megfelelő ponthoz kell közelíteni, hogy érzékelje a jelenlétet.

Flották, kulcsos autók esetében kérhető, hogy egy gépjárműhöz akár több száz vagy több ezer kártya tartozzon. Természetesen a már meglévő céges beléptető kártyákat is lehet használni sofőrazonosításhoz.

A lopásvédelemnél hasznos, hogy 40 másodperc alatt kell azonosítania a sofőrnek magát, ennek hiányában a rendszer riasztást küld a központnak. A tolvajnak nincs esélye kijátszani a rendszert…(Az azonosítás időintervalluma egyénileg választható, lehet 1 perc vagy akár 15 másodperc is.

Lopásvédelem Start csomagok

Belépőszintű lopásvédelmi csomagjainkat azoknak ajánlanánk, akik alacsony áron szeretnék biztonságban tudni járműveiket.

Ideális:

 • munkagépek,
 • bérautók,
 • flottakezelők járművei,
 • és 3,5 tonna alatti járművek,
 • személyautók
 • értékesítői autók esetében.
Lopásvédelem START
+ indításvédelem

Nyomkövetés mobilapplikáción
0-24 órás diszpécserszolgálat
Plusz memória akkumulátor
Alacsony árú biztonság
RFID kártyás azonosítás
Indításvédelem
Lopásvédelem LIMIT
+ távoli megállítás

Nyomkövetés mobilapplikáción
0-24 órás diszpécserszolgálat
Plusz memória akkumulátor
Azonnali intézkedés lopás esetén
Jármű távoli megállítása
-

Lopásvédelem Prémium csomagok

Prémium lopásvédelmi csomagjainkat azoknak ajánljuk, akik teljes körű védelemre vágynak, és a kényelem sem utolsó szempont számukra. Komplex lopásvédelmi rendszerünk beszerelése dupla biztonságot ad, a Casco-val rendelkező járművek esetében a díj összegéből kedvezmény érhető el.

Előnyei:

 • Szolgáltatásunk Európa minden országára kiterjed.
 • Mérnökeink által kidolgozott egyedi, megbízható megoldások.
 • 100%-os megbízhatóság – minden általunk védett jármű megkerült!

Ideális:

 • nagy értékű gépjárművek (céges és magán) esetében
 • munkagépek esetében lopás megelőzése érdekében
 • magánembereknek, akik teljes biztonságban akarják tudni járműveiket

Lopásvédelem Prémium

Dupla gépjárművédelem
Egyedi PIN-kódos, választható Bluetooth-os azonosítás
Néma riasztás a diszpécserszolgálatnak
Jármű távoli megállítása
0-24 órás diszpécserszolgálat
Azonnali jelzések és riasztások
GPS és GSM zavarás elleni védelem
-
-
-
Lopásvédelem Prémium Plusz

Dupla gépjárművédelem
Egyedi PIN-kódos, választható Bluetooth-os azonosítás
Néma riasztás a diszpécserszolgálatnak
Jármű távoli megállítása
0-24 diszpécserszolgálat
Azonnali jelzések és riasztások
Prémium Cobra riasztó
GPS és GSM zavarás elleni védelem
Beépített ultrahangos érzékelő
-
Lopásvédelem
VIP

Védelem kompromisszumok nélkül
Egyedi PIN-kódos, választható Bluetooth-os azonosítás
Néma riasztás a diszpécserszolgálatnak
Jármű távoli megállítása
0-24 diszpécserszolgálat
Azonnali jelzések és riasztások
Prémium Cobra riasztó
Beépített ultrahangos érzékelő
Dőlés- és emelésérzékelés
GPS és GSM zavarás elleni védelem