Magyar sikertörténet, a GPS-es nyomkövetéssel foglalkozó iData Kft. 2013-ban is az élen!

Magyar sikertörténet, a GPS-es nyomkövetéssel foglalkozó iData Kft. 2013-ban is az élen!
2013-12-16 Horváth Bettina

– Szabadon terjeszthető sajtóközlemény –

Az alakuló startup cégek ma már példaképként tekinthetnek az egykori garázscégre. A 2005-ben kis családi cégként alakult iData Kft. Magyarország egyik vezető GPS-es nyomkövetéssel foglalkozó vállalatává nőtte ki magát. Ahogyan a sikeres startup-ból lett cégeknél, nélkülözhetetlen volt a kimagasló szakmai tudás, a mérhetetlen lelkesedés és az a hit, amit Szabó Lajos, Szabó András és Póka Balázs, az iData Kft. tulajdonosai a vállalkozásba fektettetek. Idén Karácsonykor már a nyolcadik születésnapját ünnepeli a Kft.

Szabó Lajos ügyvezető igazgató visszagondolva a 2013-as évre, igazán sikeresnek értékeli az iData Kft. eredményeit. “Ebben az évben ismét sok hazai és nemzetközi elismerésben részesült a vállalat, ami a munkánk visszaigazolása. Több új, nagy volumenű fejlesztésünk is volt 2013-ban, melyek az ügyfeleinknek, közülük is leginkább a fuvarozóknak újabb kézzel fogható megtakarítást eredményeznek. A kamionos vezetési stílus elemző (KVSE) szoftver az idei év egyik legnagyobb újdonsága, amely tízes skálán értékeli, majd objektíven elemzi a sofőr gépjármű-vezetői technikáját. Az eddigi tapasztalatok, tesztüzemek alapján a módszerrel akár két–három litert is meg lehet takarítani száz kilométeren, ami 10–15 ezer kilométer futással számolva, havonta több mint százezer forint üzemanyag–megtakarítást jelent egyetlen jármű esetében. Egy tízautós vállalkozás esetében ez már milliós nagyságrendű kiadáscsökkentést jelenthet.”

2013-ban kétségkívül az egyik legnagyobb feladat az útdíj–rendszerbe való belépés volt az iData Kft. számára. Bevallási közreműködőként új termékekkel és a már megszokott prémium kategóriás szolgáltatással fogadják az útdíj–fizetésre kötelezett ügyfeleket. Az elismerések pedig, melyekkel idén a céget díjazták, azt mutatják: megbízható, erős vállalat áll a termékek mögött, akiket bátran választhatott immár az a 15 ezer gépjármű tulajdonosa, melyben az iTrack GPS Nyomkövető Rendszert használják. A díjeső idén tavasszal a Red Herring listájával indult, az iData Kft. bekerült Európa TOP 100 cége közé. Az útdíj bevallási közreműködői megbízhatóságot megerősítve ISO 9001 minősítést szereztek, majd a 2012-es év sikerét megismételve bejutottak a Deloitte Technology Fast 50 listájára, pár hét múlva pedig az EMEA régió legjobbjai közé, a Deloitte Technology Fast 500-as listájára is. A European Business Award nemzetközi szervezőinek is feltűnt a magyar cég sikere, felajánlották a nemzetközi versenyükben való részvételt. Az első megmérettetések olyannyira jól sikerültek, hogy az iData már a nemzetközi döntőben versenyzik a legjobb európai cégek között. (Még lehet szavazni a nemzeti jelöltekre, itt: http://www.businessawardseurope.com/vote/detail/hungary/7556)

Az év végi elismerés dömping egyik legnagyobb hazai elismerése az Év Üzletembere díjra való jelölés volt, melyre Szabó Lajos azért is büszke, mert fiával, a fejlesztési vezető Szabó Andrással közösen jelölték.

“Valóban sikeres évet zártunk, visszatekintve 2013-ra büszke vagyok az elért eredményekre, de mindig kiemelem, egyedül ez nem sikerült volna. Az elkötelezett, lelkes munkatársak jelentik a cég mozgatórugóját és nagyon jó érzés, hogy mindhárom fiammal együtt dolgozunk a cégben. Boldog vagyok, hogy a 60. születésnapomat így ünnepelhetem, mely egyben az iData 8. születésnapja!”