NaviTrack – Komplex megoldás a fuvarszervezéshez

NaviTrack - Tabletes navigáció és üzenetküldés

Az iData Kft. legújabb szolgáltatásai a tabletre készült fejlesztések, melyek áttörést jelentenek az útvonaltervezésben, illetve optimalizálásban, a megtervezett útvonalak leküldésében, kontrolljában és a kommunikációban a járművezető, illetve a diszpécser között.

Ajánlatkérés

A NaviTrack funkciói

icon box image

Útvonaltervezés és elküldés

A fuvarszervező által az iTrack felületén megtervezett és optimalizált útvonal elküldése a gépjárművezetőnél lévő tablet-re. A munka szervezettebbé, kiszámíthatóbbá válik, így a vállalt határidők jobban tarthatók és a fuvardíjak könnyebben kalkulálhatók.

Részletek
icon box image

Navigáció

A gépjárművezető részére tableten érkezik meg az optimalizált útvonal. Értesül arról, többek között, ha útvonalában módosítás, új útvonalterv érkezik az aktuális ADR, súly- és méretkorlátozásoknak megfelelően.

Részletek
icon box image

Üzenetküldés

Könnyű, visszakereshető és átlátható kommunikációt tesz lehetővé a „központ” és a járművezető között, kedvenc üzenetek jelölésével és hangulatjelek használatával. A körlevél funkcióval a „központ” üzenetet tud küldeni egyszerre, akár minden járműben lévő tablet-re.

Részletek
icon box image

FotóTár - fotó küldés

A gépjárművezető által elkészített fotókat (pl.: eseményekről, dokumentumokról, munkafolyamatokról stb.) azonnal elküldheti a „központba”, így az adott fuvarhoz tartozó számlákat el is készítheti a pénzügyi osztály.

Részletek
icon box image

Vezénylés

A vezénylés funkció használatával, azonnal lecserélheti a régi papír alapú vagy Excel-es formában vezetett fuvarszervezést, igény szerint össze is köthető, a vállalat saját ERP (vállalatirányítási) rendszerével, ezzel teljeskörű kontrollt gyakorolhat járművei felett.

Részletek

Ismerje meg Ön is a NaviTrack - Komplex megoldás a fuvarszervezéshez rendszerünket!

Ajánlatkérés
Navitrack Útvonaltervezés adatok

A munka szervezettebbé, kiszámíthatóbbá válik, így a vállalt határidők jobban tarthatók és a fuvardíjak könnyebben kalkulálhatók.

A NaviTrack számos hasznos művelet könnyű végrehajtását támogatja:

 • kereshetünk pontos címre,
 • irányítószámra
 • cégek neveire.

Menthetjük és visszatölthetjük az útvonalterveket, melyek hosszát, idejét és magyarországi útdíjköltségét is megtekinthetjük úgy, hogy közben a járművek fizikai paramétereit is figyelembe vesszük a tervezésnél.

A tervezésnél megjeleníthetők:

 • a tehergépkocsi súly/magasság/szélesség korlátozások, általános tehergépkocsi behajtási tilalmak
 • kompok/RoLa használat
 • töltőállomások, pihenőhelyek, parkolók és mosók megjelenítése

Az üzemanyagköltséget figyelhetjük a szondán mért fogyasztási értékek alapján is. A rendelkezésre álló költség adatokból egy összesített költség adat is előállítható.

Az egyes járművekhez beállítható KRESZ által előírt, vagy tetszés szerinti sebességkorlátozás, amely befolyásolja a megtervezett út menetidejét.

A tervezés során lehetőség van a  főbb utak preferálására, tehát a mellékutak elkerülésének beállítására.

A navigációs eszközre leküldött útvonalterveket a diszpécser vissza is tudja vonni a tabletről, illetve módosítani is tudja.

A sofőr által beállított útvonalterv státusza (nem elkezdett, elkezdett, befejezett), azonnal láthatóvá válik a diszpécser számára.

A sofőrt hang és vizuális figyelmeztetés is segíti abban, hogy rögtön értesüljön az új útvonalak és üzenetek érkezéséről

A tervezés során fontos szempont a kontroll tevékenységek megvalósítása is, ezért fejlesztettük ki a letérésriasztás-figyelést, amely figyelmezteti a dicspécsert, ha a sofőr letért a megtervezett útvonalról.

Letérésriasztási esemény megjelenítése: térkép nézetben, egy képernyőn jelenítjük meg a jármű aktuális pozícióját, a megtervezett útvonalat és a végrehajtott útvonalat.

Vissza Ajánlatkérés
NaviTrack - Tabletes navigáció és üzenetküldés

Üzenetküldés (chat) funkció

A fejlesztés során arra törekedtünk, hogy könnyű és átlátható kommunikációt tegyünk lehetővé a „központ” és a járművezető között.

Az egyszerű üzenetküldési funkción kívül, olyan kényelmi elemeket építettünk be, mint például az „instant” üzenetek elérése, mely előre megírt üzeneteket listáját jelenti, ezek szabadon szerkeszthetők és kiegészíthetők. További kényelmi elemek az üzenetekben használható emoji-k, a körlevél funkció, melynek segítségével a „központ” üzenetet tud küldeni egyszerre, akár minden járműben lévő tablet-re is, és a „kedvenc üzenetek” funkció segítségével megjelölhetők és szűrhetők a felhasználó számára fontos üzenetek. A gépjárművezető 15 percenként hangjelzést kap az olvasatlan üzenetekről, amíg azokat olvasottá nem teszi.

Vissza Ajánlatkérés

Vezénylés

A vezénylés tökéletesen alkalmas a teljes járműflotta feladatainak áttekintésére, ellenőrzésére, megszervezésére. A felület vizuális segítséget nyújt a diszpécsereknek, fuvarszervezőknek, hogy mindig pontos információjuk legyen a flottájukat érintő feladatokról. Bármely piaci szegmensben használható, legyen az nemzetközi vagy belföldi fuvarozás, személyszállítás, kisteherautós terítő-fuvarozás stb.
A vezénylést használva azonnal lecserélheti a régi papír alapú vagy Excel-es fuvarszervezését, de később akár össze is kötheti saját ERP (vállalatirányítási) rendszerével, ezzel teljeskörű kontrollt gyakorolhat járművei felett.

Többek között a következő fontos funkciókkal láttuk el a vezénylést:

 • Egyszerűen, egérrel átmozgatható (drag’n’drop) fuvarfeladatok másik időpontra, vagy másik járműre
 • Az egyik diszpécser által eszközölt változtatások a másik diszpécser naptárában is azonnal frissülnek (külön gombnyomás nélkül)
 • Színkódok segítségével jól megkülönböztethetőek a feladatcsoportok (pl.: megrendelők szerinti elkülönítés)
 • Napi és heti nézet segíti a jobb áttekintést, illetve az oszlopok szélességének állításával optimalizálható a megjelenített feladatok olvashatósága
 • Idővonal és színárnyalatok mutatják a feladatok időbeli elhelyezkedését

A Vezénylés funkcionalitás még korántsem teljes, Ügyfeleink visszajelzései és igényei alapján, fejlesztése folyamatosan zajlik.

Vissza Ajánlatkérés

Ismerje meg Ön is a NaviTrack - Komplex megoldás a fuvarszervezéshez rendszerünket!

Ajánlatkérés