Népszerű iTrack GPS szolgáltatások – a teljes üzemanyagkontroll

Népszerű iTrack GPS szolgáltatások – a teljes üzemanyagkontroll
2020-04-27 Szaladják Linda

Az iData Kft. egyik legnépszerűbb nyomkövetéssel kapcsolatos szolgáltatása, mely a legtöbb fuvarozó ügyfelünk járművébe megtalálható, a teljes üzemanyagkontroll, mely több mint 99%-os pontossággal mutatja ki, ha az üzemanyagszintben bármiféle változás történik. Most megnézzük pontosan hogyan is működik ez a funkció, mi áll a hátterében, és mit profitálhat egy vállalkozás ebből a lehetőségből?

Ehhez a szolgáltatáshoz közvetlenül két vizsgáló algoritmus, vagyis ahogy mi nevezzük: vizsla is tartozik. Ahhoz, hogy a teljes üzemanyagkontroll szolgáltatásunkat igénybe tudják venni, ügyfeleinknek szüksége van a kapacitív szonda beszerelésére. Ez azt jelenti, hogy a járművekbe üzemanyagtankonként egy szondát kell beszerelni. Nézzük meg, mi jön ezek után!

Az üzemanyagmérés alapjai

Az üzemanyagszonda tulajdonképpen kondenzátorként működik és a hozzá tartozó elektronika segítségével frekvenciát ad, amelyet a fedélzeti egység rögzít és átküldi a központi szervernek feldolgozásra.

A szerver, az elvégzett kalibrálás alapján, a beküldött mérési eredményt átalakítja liter mértékegységben értendő üzemanyag-mennyiségnek, üzemanyag szintnek. Az üzemanyagkontroll szolgáltatás feltétele tehát, hogy a szükséges szondák be legyenek szerelve, és a tankonkénti kalibrálás eredményei a szerveren rögzítésre kerüljenek.

És most jöhetnek a vizslák!

A szolgáltatási csomag az üzemanyagszondákhoz kapcsolódóan automatikusan tartalmazza a tankolási, valamint a rendeltetésszerű használattal össze nem egyeztethető üzemanyagfogyás, üzemanyag-kivét riportot. Ezt, az adott szolgáltatási csomag igénybevétele esetén, teljes mértékben automatikusan aktiváljuk ügyfeleink részére.

A tankolási lista esetében, az üzemanyagszint mérés alapján az algoritmus kigyűjti az adott járműnél megtörtént tankolás időpontját, helyszínét és literben értendő mennyiségét. A rendeltetésszerű használattal össze nem egyeztethető üzemanyagfogyás vizsla, amellett, hogy diagramon jelöli az eseményt, e-mailben incidens jelentést küld a jármű tulajdonosa által meghatározott e-mail címre, vagy több e-mail címre is.

Tankolási lista jelentés minta

Speciális igényekre igazítva

 Az iData új fejlesztései szinte kizárólag az ügyfelektől érkezett egyedi kérésekre koncentrálnak. Ezeket a felvetett kéréseket, kérdéseket ültetjük át a modern szoftverek és riportkészítés világába. Együtt gondolkodunk ügyfeleinkkel. Leegyszerűsítve: amit Önök szavakba öntenek, azt mi hatékony programkódokká alakítjuk át.

Tankolást jelző vizsla

Ez az okos program minden egyes alkalommal, mikor tankolás történik, jelentést küld az ügyfél által meghatározott telefonszámokra SMS-ben. Ezáltal mindig képben lehetünk a helyről, időről, mennyiségekről a napi tankolások során.

A nem engedélyezett helyen történt tankolás vizsla, ahogyan a nevében is benne van, kiküszöbölheti a nem kívánatos töltőállomásokat. Az ügyfél az iTrack rendszerben megadhatja ugyanis azon fontos pontokat (POI), ahol tankolhatnak a gépjárművezetői. Így aztán, ha a tankolás nem ezen helyszínek valamelyikén történik, abban az esetben riasztást küld e-mailben az ügyfél által megadott e-mail címekre.

Teljes üzemanyag-kontroll vizsla

Nem véletlen, hogy a legtöbben ezt a megoldást keresik és használják leggyakrabban, hiszen a fuvarozók, vagy személyautós flották elsődleges igényei között van a fogyasztás optimalizálása, illetve az üzemanyagkártyás tankolások szabályozása.

Az üzemanyagkontroll szükségessége egyértelmű, ha Önnek is célja a költségcsökkentés és az üzemanyag fogyasztással kapcsolatos tisztánlátás. Egy ilyen rendszer használata maximalizálja a kontrollt, kiküszöbölheti a hibákat, amik sok esetben ilyen apróságokon múlnak. Arról nem is beszélve, hogy a tankolás optimalizálása még kisebb mennyiségek esetén is, hosszútávon gondolkodva jelentős kiadásoktól kímélheti meg a vállalkozást.