Útdíjas bírság riasztás funkció

Útdíjas bírság riasztás funkció
2015-10-02 Horváth Bettina
Bírság riasztás beállítása

Az útdíjas büntetések elkerülésére

Az elmúlt időszakban fontos módosítások történtek az útdíj rendszerben, melyek segítenek Önnek és a jóhiszeműen tévesztő fuvarozóknak a büntetések elkerülésében!

A bírság riasztás funkció a HU–GO rendszerben regisztrált felhasználóknak az általuk a www.hu-go.hu oldalon megadott email címre figyelmeztetést küld, ha az ellenőrzési rendszer jogosulatlan úthasználatot állapít meg vagy vélelmez.

Útdíjas ügyfeleink 63%-a már aktiválta a bírság riasztás funkciót. Ha Ön még nem tette ezt meg, az alábbiakban segítünk Önnek, hogyan teheti meg helyesen!

Fontos, hogy a jogszabályi megfelelés miatt a riasztási rendszer nem változtatja meg a bírságolás rendjét, a jogosulatlan úthasználattal kapcsolatos adatok a zárt ellenőrzési rendszerben átadásra kerülnek a Hatóság számára.

Az e-mail üzenetben történő értesítés felhívja a figyelmet az ellenőrzési rendszer által érzékelt téves felhasználói beállításokra, ezért kiemelten fontos, hogy olyan email címet adjon meg a HU–GO oldalon, amit rendszeresen tud ellenőrzni.

Ahhoz, hogy Ön ezeket az értesítéseket megkapja, aktiválnia kell a szolgáltatást a www.hu-go.hu oldalon.

A beállítás a „Folyószámla” menüpontban érhető el, azon belül a „Folyószámla szerkesztése” lehetőséget kell kiválasztania, majd a „Bírság riasztás e-mailben” funkciót állítsa „Igen” állapotba, majd nyomja meg a „Mentés” gombot.

Amennyiben Ön több folyószámlával is rendelkezik, ezen beállítást valamennyi esetében tegye meg, illetve az értesítési e-mail cím helyességét is ellenőrizze.

Bírság riasztás funkció

A riasztási értesítések az alábbi esetekre hivatkozhatnak:

  • hiányzó jegytépés
  • hibás tengelyszám
  • hibás felségjelzés
  • hibás rendszám
  • elfogyott egyenleg

A hiba oka egyes esetekben a mobilhálózat tulajdonságokból is adódhat, ezért amennyiben Ön bírság riasztást kapott, a levél időpontjától számított 2 óra múlva ellenőrizze az érintett időpont körüli jegytépéseket aWebControl rendszerünkben. (WebControl használatát bemutató videó)

Amennyiben úgy véli, hogy valóban nem történt jegytépés, kérjük, ezt haladéktalanul jelezze nekünk az info@idata.hu címen.

Kérjük, hogy kiemelten vegyék figyelembe a visszajelző készüléken / OBU-n látható hang– és fényjelzéseket.

Az Ön által használt készüléket mérnök programozóink úgy tervezték és fejlesztették, hogy biztonságossá tegyék az Ön számára az útdíj rendszer használatát, ezzel elkerülve a büntetéseket.